DJ i producent Kai Alcé u petak gostuje u Zagrebu

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 07.02.2023.

0

Foto: Marie Staggat

Foto: Marie Staggat

U Peti Kupe u petak, 10. veljače stiže Kai Alcé, DJ i producent koji već više desetljeća nadilazi trendove, postavši jednim od simbola clubbing kulture

CYCLE kolektiv nastavlja s predstavljanjem, prema njihovom izboru, najboljeg s današnje house/techno DJ scene. U Peti Kupe u petak, 10. veljače stiže Kai Alcé, DJ i producent koji već više desetljeća nadilazi trendove, postavši jednim od simbola clubbing kulture. Iako rođen u New Yorku, njegov glazbeni univerzum oblikovan je u Detroitu i to na jednom od ključnih mjesta moderne glazbe – klubu Music Institute. No, njegova afirmacija kao producenta i DJ-a počinje u Atlanti početkom 2000-ih, izdanjem za Trackmode label.

Uslijedio je strelovit uspon na svjetskoj house sceni i izdanja za neke od najbitnijih etiketa današnjice, a Kaievo ime postalo je sinonim za vrlo specifičan pristup soulful plesnoj glazbi kakvog ima još svega nekoliko producenata i DJ-a. Pokretanjem vlastitog labela NDATL, Alcé je reafirmirao poziciju vokalnog housea kao esencijalnog dijela žanra, uz izdanja ključnih artista kao što su Larry Heard i Theo Parrish.

Za one koji se već na prethodnim nastupima u Zagrebu nisu imali prilike uvjerili u njegove kvalitete kao izvanserijskog DJ-a, nova je prilika ovog petka u Petom Kupeu. Pridružit će mu se CYCLE domaćini Jan Kinčl i Matija Duić te mladi Lovro Baletić.

Ulaznice za događanja u Petom Kupeu dostupne su putem ovog linka.


VIŠE O TEMAMAPeti Kupekoncerti u ZagrebuKai Alce
Povezano