Dizajner nakita Josipe Lisac na Dreft Fashion Weeku

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 14.11.2012.

14

Urbani ratnici Mladena Grubića | Foto: Goran Matijašec

Urbani ratnici Mladena Grubića | Foto: Goran Matijašec

Kolekciju će nositi plesna skupina Atomic Dance Factory, jer 'kao što ritam i ples slijede glazbu, jednako tako i nakit slijedi odjeću'

Poznati zagrebački dizajner nakita Mladen Grubić, čije je zaštitno lice već godinama najveća hrvatska modna ikona Josipa Lisac, ove godine na Dreft Fashion Weeku Zagreb slavi svoj jubilej - 25 godina rada.

Za slavljeničku kolekciju odabrao je spektakularnu kolekciju od metala, kože i lanaca. Ipak, osim umjetničke estetike, naglasak je i na nosivosti nakita. Nosivost u neograničenim količinama i kombinacijama: od ulične mode do ekstravagancije, nakitu za različite karaktere u različitim kulturama.

Foto: Goran Matijašec

Foto: Goran Matijašec

Kolekcija nosi naziv "Urbani ratnici", a kroz cijelu priču proteže se dinamika. I to ona u pokretu lanaca, nepravilnih karika, kožnih ovratnika i naušnica. Grubić kaže: "Bitno je da bude robusno i profinjeno, drugačije u svakom smislu. Originalnost je formula uspješnosti, kada se nasljeđe i tradicija oslikavaju na svim novonastalim modnim pričama. Moji urbani ratnici su sretni likovi koji ne robuju hirovitim modnim trendovima i branu se od nepisanih društvenih normi. Osiguravaju prijestolje svima koji se usude biti drugačiji", kaže Mladen te poručuje: "Budite i vi drugačiji, budite samo svoji, uvijek i zauvijek te dođite u petak 23.11. na DFWZ vidjeti Urbane ratnike!"

Foto: Goran Matijašec

Foto: Goran Matijašec

Kolekciju će nositi plesna skupina Atomic Dance Factory, jer "kao što ritam i ples slijede glazbu, jednako tako i nakit slijedi odjeću", tvrdi Grubić.

Goran Matijašec potpisuje fotografije, a Urbane ratnike su dočarali modeli Iva Jakovac, Vedran Ćorić i Zoran Jembrek, dok je vizažistica Ivona Mlikota zaslužna za make-up.


VIŠE O TEMAMAMladen GrubićnakitDreft Fashion WeekZagreb Fashion WeekJosipa LisacAtomic Dance FactoryIva JakovacVedran Ćorić
Povezano