Dimensions festival: Nova runda izvođača za vruće ljeto u Puli!

Piše: S.Z., Pula, Zagreb
Objavljeno 10.03.2016.

0

Dimensions festival

Dimensions festival

Larry Heard aka Mr. Fingers predvodi novi popis potvrđenih izvođača Dimensionsa koji uključuje i regionalna imena

Dimensions festival u svojih pet godina postojanja postao je ultimativni cilj za pronicljive ljubitelje glazbe širom svijeta. Beskompromisan odabir izvođača, divan jadranski ambijent i prijateljski ugođaj temelji su koji čvrsto drže ugled ovog događaja bez premca. Nakon senzacionalne objave prvih izvođača u veljači, predvođeni sjajnim Massive Attackom, danas otkrivamo novih četrdeset internacionalnih i regionalnih imena koja su potvrdila svoj dolazak u Pulu ovog kolovoza.

Krećemo s najavom dolaska čikaškog pionira house glazbe Larry Hearda poznatog i kao Mr. Fingers, koji će pod tim umjetničkim imenom održati svoj nastup uživo, nakon više od dvadeset godina. Njegovo eksluzivno gostovanje će na svjetskoj razini dodatno podići prašinu oko rođendanskog izdanja Dimensionsa i dobrano pridonijeti najbržoj rasprodaji festivalskih kapaciteta do sada.

Niz značajnih gostiju nastavlja se sa saksofonistom Kamasijem Washingtonom koji će se pridružiti Massive Attacku na koncertu otvorenja u pulskoj Areni, 24. kolovoza, a kako bi ovaj uvod u festival bio još veličanstveniji potvrđen je i nastup genijalnog Moodymana.

Lista festivalskih gostiju nastavlja se sa Octave Oneom, koji će pomicati granice između funka, soula i techna, dok će se Richie Hawtin pobrinuti za usijanje Moata svojim posebnim 100%-techno setom. U petodnevnom ludilu bit će mjesta i za Rona Trenta, glavnog igrača Body II Soula, zvučnog križara Daniela Averyja, nedostižne norveške selektore DJ Fett Burgera & DJ Sottofetta, kao i Midlanda koji će smjelo putovati između disca, funk soula i klasičnih house zvukova u jednom od svojih all-star setova.

Pridružuje se i šef Mosaic Recordsa, Steve O’Sullivan, kao i istraživački elektronički duo Darkstar te detroitska ikona Mike Huckaby. Prvoklasnom dub znalcu The Bugu pridružit će se hvaljena izraelska MC Miss Red, a zaštitno lice Swamp81-a, Loefah, kao i iskusni Deviation partijaner Benji B, ploviti će mračnim i dubokim bass vodama. Svježu dozu technoa donose nam naš Petar Dundov i minhenski kolektiv Zenker Brothers, a Italo disco ugođaj donijet će Intergalactic Gary, zlatne melodije pak groove-gospodari Derek Plaslaiko i Dan Shake.

Nešto drugačije zvukove dostavljaju Dele Sosimi sa svojim afrobeat orkestrom, švedski ljetni zabavljači Mount Liberation Unlimited i domaće perjanice Ilija Rudman, Miss Sunshine i Cuisine Dub, a tu su i Seiji Tapes.


VIŠE O TEMAMAglazbeni festivaliDimensions FestivalLarry HeardMr. Fingers
Povezano