Diesel slavi važnost ljudske povezanosti

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 16.02.2021.

0

Foto: Diesel

Foto: Diesel

Diesel predstavlja kratki film 'Kad smo zajedno' u kojem se osam parova iz stvarnog života fizički i emocionalno ponovno povezuju nakon razdoblja odsutnosti iz međusobnih života

Bez obzira na to jesu li međusobno bili izolirani zidovima, ulicama, granicama ili morima, vrijeme razdvojenosti potaknulo je čežnju, želju i zanos ponovnog zajedništva. Nešto je ovdje zabilježeno kroz Dieselovu smjelu kameru: nešto stvarno, sirovo i vrlo intimno. Prikazani parovi utjelovljuju svaku formu ljubavi.
"Kad smo zajedno" je prva kampanja formulirana pod vodstvom Dieselovog kreativnog direktora Glenna Martensa. Duboko u nama radi se o radovanju svijetu u kojem će se istinska povezanost ponovo dogoditi, bez straha i bez tjeskobe.
"Diesel je za mene uvijek bio radikalan igrač sa svojom iskrenošću i osjećajem za zabavu. Njegov jedinstven glas učinio ga je neporecivom ikonom u kulturi. Želim proslaviti Dieselove temeljne vrijednosti i pokrenuti povratak gradeći mostove nade, optimizma i inkluzivnosti. Zaista radimo na boljoj budućnosti", izjavio je Martens.Kroz svoju 40-godišnju povijest, Diesel svojim oglašivačkim kampanjama pomiče granice, izaziva status quo normaliziranjem tabua, isticanjem socijalnih i ekonomskih nepravdi ili komentiranjem apsurda društva i/ili politike.  Ipak, sve je to učinjeno s namjerom da se prikaže 'uspješan život', čak i kada smo suočeni s nedaćama. Od 2020. godine do 2021. godine - i bez obzira na sve – Diesel i dalje vjeruje da snaga inkluzivnosti nadmašuje  sklonost ekskluzivnosti.

U novoj kampanji "Kad smo zajedno" naglašava se važnost ljudske povezanosti nakon što smo bili lišeni iste. Koncept, parovi i prateći vizuali obuhvaćaju jednu sveobuhvatnu misao: biti zajedno ono je što život čini vrijednim življenja.

Fotografije i odgovarajući film u režiji redateljice dokumentaraca, Cheryl Dunn snimljeni su na lokaciji u New Yorku, smještajući osam parova u poznato okruženje i usmjeravajući kameru na njihove interakcije i njihova razmišljana o odsutnosti, želji i fizičkoj povezanosti.

Filmski aspekt objedinjuje ove narative, ističući zajedničke niti koje su postale vidljive tijekom kolektivne izolacije – i važnost ljudskih veza potrebnih za saniranje štete. Dunn je pridodala veliku pažnju i strpljenje u svojem vizualnom pristupu; nastojala je prikazati ljudskost u najautetičnijoj formi, uključujujući i kad postane neuredno, mokro ili entropično.

Parovi su snimljeni u New Yorku iz različitih socijalnih pozadina i iskustva odsutnosti, različitim osjećajima i senzacijama izazvanim ponovnim povezivanjem. Od samonametnutih razdoblja razdvajanja do rada na vlastitim izazovima – do osmomjesečne udaljenosti između prvog i drugog susreta; neprekidne borbe na daljinu, koristeći razdvojenost kao umjetničku muzu i uobičajne komplikacije svakodnevnog života. Ove priče stvaraju bogat miks ljudskog života i pozivaju publiku da prepozna vlastiti život i borbe.

VIŠE O TEMAMADieselGlenn Martens
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se