Diesel otvorio prvu trgovinu posvećenu 1DR torbi

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 21.06.2023.

0

Foto: Diesel

Foto: Diesel

Diesel je u Milanu otvorio svoju prvu trgovinu posvećenu 1DR torbi. Prostor se nalazi u blizini Diesel Flagship trgovine u San Babili i trebao bi ostati otvoren godinu dana.

Zamišljen kao imerzivno okruženje, dizajniran je da se doživi kao multisenzorni umjetnički koncept, a ne kao tradicionalna maloprodajna trgovina.

Gosti ulaze u prostor u obliku kocke od 52 četvorna metra u prizemlju i potpuno su obavijeni 3-D metalik srebrnim svijetom 1DR. Zidovi, pod i strop prekriveni su teksturnom zgnječenom srebrnom tkaninom koja uokviruje pop metalik kutiju snažnom i živopisnom energijom. Taktilna i vizualna briljantnost pojačana je detaljima od kristalne smole posute po podnoj obradi i visećim svjetlosnim kutijama koje pojačavaju reflektirajući sjaj.

Srebrni podiji umotani u materijal koji podsjeća na balone prikazuju kolekciju torbi 1D ujedno i prvo  predstavljanje kreativnog direktora Glenna Martensa u proljeće 2022. Asortiman je proširen na paletu prepoznatljivih metalik boja i više oblika, kao što je 1DR Mini, od kojih su mnogi izrađeni korištenjem odgovornih materijala.

Ograničeno izdanje od 30 1DR torbi - svaka drugačija jedna od druge - bit će ekskluzivno dostupno u trgovini San Babila. Dizajnirane od strane kreativnog direktora Glenna Martensa i dizajnerskog tima Diesel, 1DR torbe pojavljuju se u nizu novih kombinacija boja — neonsko žuta i ružičasta, zlatna i breskva, limeta zelena i bakrena, ombre narančasta, žuta i ljubičasta — ponovno su osmišljene u tehnici kista, šablone, mrlje i spaljene boje, pretvarajući postojeće zalihe torbi u ograničeno izdanje. Upcylcled kolekcija podsjeća na isti pristup koji je primijenjen u stvaranju kapsulne Artisanal linije koja je predstavljena na svakoj modnoj reviji brenda.

Kako bi nastavio zamah i naglasio važnost 1DR svijeta, Diesel će otvoriti dodatne 1DR trgovine na globalnoj razini. Početkom kolovoza, Diesel će pokrenuti poseban projekt u suradnji s kineskim lokalnim umjetnikom grafita Royem Xuanrongom Chenom, koji će prilagoditi izbor 1DR torbi za proslavu otvaranja prve Dieselove trgovine u Guangzhou.


VIŠE O TEMAMADieseltorbeMilano
Povezano