Diesel Library kao novo poglavlje o održivom traperu

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 11.05.2021.

0

Foto: Diesel

Foto: Diesel

Diesel i njegov kreativni direktor Glenn Martens s ponosom predstavljaju sljedeće poglavlje tvrtke u njenoj inicijativi za održivost For Responsible Living: Diesel Library

Diesel Library bit će predstavljena za kolekciju proljeće/ljeto 2022, s genderless dizajn pristupom, predstavljanjem nove strategije za Dieselovu osnovnu kategoriju: traper. S pogledom prema naprijed, Diesel Library će ponuditi široki spektar svevremenskih i dugotrajnih traper komada (uključujući hlače, jakne, topove, suknje i još mnogo toga). Cjelokupna kolekcija trapera imat će više od 50% trapera koji neće imati sezonski rok trajanja. Namjera Martensa je osvježiti bazu svake Dieseove kategorije koja započinje s najsvestranijom svjetskom tkaninom - traperom. Međutim, samo nemojte nazivati ove komade "klasičnim".

Ovom kolekcijom ojačava svoju privrženost prema inovacijama i istraživanju novih proizvodnih tehnika kako bi stvorio poželjne, dugotrajne i kvalitetne traper komade. Kao rezultat Diesel Library će predstaviti ikonične, esencijalne komade stvorene da prevladaju trendove i traju godinama: “Total look” učvrstit će ovu bezvremensku liniju.

Navedeni predmeti izrađivat će se od probranih vlakana, pranja i tretmana iz učinkovitih i odgovornih resursa. Poduprijet će se sljedeći fokusi:

- Tkanine s niskim utjecajem na okoliš, poput organskih i recikliranih vlakana
- Tretmani izvedeni s inovativnim tehnikama koje značajno smanjuju korištenje vode i kemikalija
- Obloge: kožne zakrpe bez kroma; metalni gumbi bez pocinčane obrade; unutarnje etikete izrađene od recikliranih materijala; celulozne obloge, uključujući oznake i zakrpe izvedene u FSC certificiranim materijalima.

Sve navedene informacije moći će se pratiti pomoću printanog QR koda koji će se nalaziti na svakom predmetu iz kolekcije Diesel Library. Na taj će način svaki odjevni predmet biti opremljen digitalnom putovnicom koja kupcima jamči pristup web stranici na kojoj će se moći saznati više o svim odgovornim atributima svakog određenog predmeta.


VIŠE O TEMAMAGlenn MartensDieseltrapericeodrživa modamodna industrija
Povezano