Diesel lansirao knjigu koja će oduševiti sve ljubitelj(ic)e trapera

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 28.11.2019.

0

5D: Diesel Dream Disruption Deviation Denim

5D: Diesel Dream Disruption Deviation Denim

Diesel objavljuje novu retrospektivnu knjigu pod nazivom '5D: Diesel Dream Disruption Deviation Denim', u izdanju izdavačke kuće Rizzoli

Knjiga od 248 stranica započinje s osnivačem Diesela Renzom Rossom i njegovom pričom o nastanku etikete. Od šivanja prvog para traperica u dobi od 15 godina na majčinoj Singerici, do nastanka Diesela 1978. godine do danas. 

Jedna stvar je ostala ista: Diesel je progresivan, nekompromisan i uvijek protiv glavne struje u dizajnu proizvoda, marketingu i komunikacijskim istupima.

"1978. godine osnovan je Diesel. Bio je to trenutak alternativne energije", izjavio je Renzo Rosso. “Nastavili smo s istom energijom i neustrašivošću. U srži nema razlike između toga tko ste i kako se identificirate. Diesel je stav i uvijek će biti."

Knjiga koju je uredila modna novinarka Susie Lau istražuje Dieselovu povijest trapera – od samih početaka u kasnim sedamdesetim godinama do tvrtkinih novijih aktivacija poput Diesel Red Tag projekta koji surađuje s mladim, otkačenim dizajnerima diljem svijeta.

Foto: Diesel

Foto: Diesel

"Jesu li traperice dio udobne uniforme ili izlaz i bijeg? Konformizam ili pobunjeništvo? Ispada da su oboje, izjavila je Susie Lau.

Novi svezak prati i ističe najveće trenutke u povijesti Diesela uključujući stotine fotografija iz arhive ovog branda smještene u Breganze, u kojoj se nalazi više od 175.000 odjevnih predmeta. Jedinstvene i rijetke primjerke pronašli su Dieselovi istraživački timovi na buvljacima, dućanima rabljene odjeće i kod preprodavača diljem svijeta.

Izjave/intervjui djelatnika Diesela popunjavaju cijelo jedno poglavlje. Preostala poglavlja prikazuju priloge i pisma prijatelja brenda; prikazani su povijesni vizuali kampanja uvijek inovativni i uvijek provokativni.

Od inovativnih metoda u proizvodnji do revolucionarnog marketinga, knjiga "5D: Diesel Dream Disruption Deviation Denim" beskompromisan je pogled na Dieselov pristup koji slavi posebnost i upornost.

Poput samog etosa tvrtke koji Lau opisuje kao "osvježavajuću neprimjerenost" estetika knjige je odvažna i dinamična – donosi priču ne samo o moćnoj traper kući nego o traper svemiru.


VIŠE O TEMAMARizzolimodne knjigetraperDieselRenzo Rosso
Povezano