Diesel i Naomi lansirali humanitarnu kolekciju Child At Heart

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 21.04.2017.

0

Naomi Campbell x Diesel

Naomi Campbell x Diesel

Diesel je ostvario suradnju sa supermodelom Naomi Campbell i njezinom udrugom 'Fashion For Relief' za humanitarnu kolekciju Child At Heart

Vrlo brzo nakon promocije kampanje 'Make Love Not Walls' i uključivanja uglednog fotografa Davida LaChapellea, Diesel predstavlja suradnju s ikonom modelinga i aktivisticom Naomi Campbell.

Kroz inicijativu legendarne Crne pantere 'Fashion For Relief', umjetnička djela koja su osmislila djeca - za dobrobit djece - prevedena su u kolekciju  majica i majica s kapuljačama naziva Child At Heart (dijete u srcu), a dio prihoda tih šarenih ljubavnih srca i dizajna bubamara bit će doniran inicijativi Fashion For Relief.

Četvrtina djece na globalnoj razini, 1,2 milijarde, živi u regijama u zemljama u razvoju koje su zaostale, dok je više od 230 milijuna djece prisilno iskorijenjeno iz svojih domova zbog krize. Jedno od deset živi u zemlji koja je pogođena sukobom.

Fashion for Relief osnovan je 2005. godine s ciljem povećanja vitalnih sredstava i svijesti o globalnim uzrocima, usko surađujući s drugim dobrotvornim organizacijama širom svijeta. Od svog osnutka udruga je prikupila više od 4,5 milijuna britanskih funti.

"Tako mi je drago što nam se Naomi obratila da podržimo ovu nevjerojatnu inicijativu", kaže kreativni direktor Diesela Nicola Formichetti. "Vrlo smo zahvalni što možemo raditi zajedno s Naomi i činiti dobro."

Projekt je predložila Campbell tijekom milanske amfAR gale 2015. godine. Zaklada "Only the brave" Dieselovog osnivača Renza Rossa ima zadatak da balansira društvene nejednakosti i pridonosi održivom razvoju manje povlaštenih ljudi širom svijeta, te podržava nekoliko inicijativa za djecu i mlade.

Za Naomi Campbell, ova inicijativa je u njenom srcu od 1993. godine, kada je počela raditi s Dječjim fondom Nelsona Mandela, a danas nastavlja s vlastitom dobrotvornom zakladom. "Fashion For Relief radi u izvanrednim situacijama u suradnji s drugim dobrotvornim organizacijama na terenu. Ovaj nevjerojatan i poseban projekt pružit će potrebnu pomoć i podršku djeci izbjeglica ", kaže Naomi Campbell.

Kolekcija Fashion For Relief & Diesel bit će dostupna online i u preko 145 Diesel trgovina diljem svijeta. Kolekciju prati kampanja koju je fotografirao Giampaolo Sgura s Campbell, Formichettijem i talenatima, uključujući modele, glumice, Sport Illustrated 'Rookie godine 2016', Barbaru Palvin; Keniju Kinski-Jones, kći Quincyja Jonesa i Nastassje Kinski; Aarona De Nira, sina Roberta De Nira i Toukie Smith...

Svi koji su sudjelovali u projektu Child At Heart radili su bez naknade, sa željom da pruže što više ovoj važnoj inicijativi.

21. svibnja održat će se humanitarni event "Fashion For Relief" u Cannesu, u suradnji s Dieselom i Child in Heart.


VIŠE O TEMAMADieselNaomi CampbellRenzo RossoFashion for ReliefNicola Formichetti
Povezano