Diana Viljevac: Želim pokazati tamnu stranu ženstvenosti

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 15.11.2012.

0

Htjela sam napraviti nešto žešće i jače, a da opet bude u prepoznatljivom stilu, kaže Diana

Diana Viljevac za jesen/zimu 2012/2013.

Diana Viljevac za jesen/zimu 2012/2013.

Mlada hrvatska dizajnerica Diana Viljevac snimila je kampanju za svoju novu jesensko-zimsku kolekciju Stronger, koja se sastoji od 22 modela. Zaštitno lice je Darinka Ferko, za šminku je zadužena Dunja Tomić, a fotografije potpisuje Marko Marinković.

Dosad su se uz moje kolekcije uvijek vezali epiteti poput ženstvenosti i elegancije, te sam odlučila taj svoj stil malo ojačati

Kolekcijom dominira crna sa različitim elementima poput zakovica, umjetne kože, krzna i čipke. Svaki komad skaja proštepan je i detaljno dorađen. Detalji su ručno rađeni, a na svakom odjevnom predmetu se nalazi i pločica s logotipom brenda. Modeli su izrađeni od kombinacije rastezljivog oker i crnog pamuka te čipke, skaja I dlake. Takva kombinacija materijala čini modele prvenstveno udobnima za nošenje.
"Dosad su se uz moje kolekcije uvijek vezali epiteti poput ženstvenosti i elegancije, te sam odlučila taj svoj stil malo ojačati. Htjela sam napraviti nešto žešće i jače, a da opet bude u prepoznatljivom stilu. U ovoj kolekciji sam koristila umjetnu kožu i umjetnu dlaku za detalje, a ostale materijale čine viskoza i pamuk jer smatram da je za odjeću, uz vizualni identitet najbitnija i udobnost. Zakovice i proštepani detalji obilježje su ove kolekcije kojom sam htjela pokazati i tamniju stranu ženstvenosti", izjavila je mlada dizajnerica Diana Viljevac.

VIŠE O TEMAMADiana ViljevacDunja TomićDarinka FerkoMarko Marinkovićzakovice
Povezano