David Morales vraća se u Hrvatsku nastupom na Krku

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 04.07.2023.

0

David Morales. Foto: Promo

David Morales. Foto: Promo

U petak, 7. srpnja gostuje u Diamond Clubu kod Malinske. Jedan od najvažnijih svjetskih superstar DJ-a u više je navrata isticao koliko obožava Hrvatsku.

Hrvatska je već odavno prava partijanerska meka, kako na obali, tako i na kontinentu. Većina popularnih DJ-a barem jednom je svirala ovdje, no malo ih je koji su posljednjih dvadesetak godina toliko posjećivali Hrvatsku kao što je to David Morales. Miljenik domaće publike i jedan od najpopularnijih DJ-a na svijetu vraća se u Hrvatsku ovog petka, 7. srpnja, i to u Diamond Clubu na Krku.

„Volim Hrvatsku i vraćam joj se stalno, jer ne volim ići nigdje gdje mi se ne sviđa. Bio sam na puno mjesta u Hrvatskoj. Divni su mi i zemlja, i ljudi, i hrana“, u raznim je intervjuima izjavljivao Morales kojeg smatraju jednim od nekoliko superstar DJ-a u svijetu.  

Na njujoršku scenu ušao je ranih 80-ih u eri sve većeg utjecaja plesne glazbe. Nakon redovitih nastupa u tamošnjim klubovima, vrata slave odškrinuo je sredinom tog desetljeća početkom svoje remikserske karijere, a uspjeh je zapečatio u 90-ima bogatom originalnom produkcijom.  

Ovaj rođeni Njujorčanin portorikanskog porijekla producirao je i remiksirao više od 500 izdanja, između ostalih i za zvijezde kao što su Aretha Franklin, Michael Jackson, Spice Girls, Eric Clapton, Pet Shop Boys, U2 i Donna Summer. Štoviše, njegov je rad 1998. nagrađen i Grammyjem u kategoriji remiksera godine nakon što je ranije bio nominiran i kao producent albuma Mariah Carrey.

Postavši planetarno poznat, Morales je nastupao u gotovo svim glasovitim svjetskim klubovima i sudjelovao u modnim kampanjama, a njegova glazba pojavljivala se u brojnim serijama i filmovima kao što su Vrag nosi Pradu i Ninja kornjače 2. U Italiji je čak sudjelovao kao član žirija u reality showu Top DJ.

„Kreiram mjesto na kojem će ljudi nakratko zaboraviti svoje probleme. To je važno u svijetu u kojem danas živimo“, kaže ovaj glazbeni mag. Stalno okrenut prema budućnosti, Morales odgaja nove generacije uz poruku: „Treba uvijek biti otvorenog uma.“

Ovim nastupom počinje niz sjajnih gostovanja koje će obilježiti vruće ljeto u Diamondu. Njegovu već poznatu arenu na otvorenom pohodit će već 26. srpnja Shaquille O'Neal kao DJ Diesel, a potom i Steve Aoki, Ofenbach, Willy William, Fedde le Grand, Alok i Topic.


VIŠE O TEMAMAotok KrkKlub Diamondkoncerti na KrkuDiamond ClubDavid Morales
Povezano