Darkerski dvojac Lebanon Hanover u Močvari

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 22.11.2022.

0

Foto: Močvara

Foto: Močvara

Njemačko-britanska dark wave kombinacija koja se krije iza imena Lebanon Hanover ovaj petak (25. studenog) dolazi u Močvaru

Bit će im to premijerni nastup u Hrvatskoj, a sa sobom donese naramak hitova koje ljubitelji mračnijeg zvuka 80-ih nikako ne smiju propustiti. Ulaz se otvara u 20 sati, a početak koncerta očekuje se oko 21.30. Ulaznice, kojih kako iz organizacije poručuju nije ostalo još puno, mogu se kupiti u Dirty Old Shopu po cijeni po pretprodajnoj cijeni od 140 kuna, a na dan će koštati 160 kuna.

"Dragi Hrvati, veselimo se predstaviti vam ono što radimo zadnjih 12 godina. Vidimo se u petak u Močvari", poslovično kratko poručili su iz benda ususret koncertu.

Lebanon Hanover je nastao 2010. godine, a ime je dobio po dva susjedna grada u američkoj državi New Hampshire. Čine ga Švicarka iz Njemačke Larissa Iceglass i Britanac William Maybelline, koji nam kroz svoje pjesme daju ledeno hladan odgovor na današnji otuđeni svijet. U njihovoj glazbi mogu se prepoznati utjecaji bendova kao što su Siouxie and the Banshees, The Cure i Bauhaus.

Pravi su romantičari modernog doba očarani ljepotom secesije, istraživanjem britanske obale i šuma, dok su umjetničko nadahnuće pronašli i u urbanizmu Berlina. Pjesme ovih majstora melankolije i nostalgije poput “Gallowdance”, “Alien”, “Die World” i “Totally Tot” ključni su sastojci plejlista ljubitelja dark wavea širom svijeta i čine ih jednim od najrelevantnijih imena u svijetu ljubitelja crnila 80-ih.


VIŠE O TEMAMALebanon Hanoverkoncerti u Zagrebuklub MočvaraLarissa IceglassWilliam Maybelline
Povezano