Daria Kostenko: Proljeće/ljeto 2010.

Daria Kostenko rođena je Ruskinja, ali se već godinama školuje i radi u Mađarskoj. Završila je privatnu školu za modni dizajn Klara Rotchild te je 2007. godine diplomirala na Moholy-Nagy University of Art and Design, a godinu dana provela je i na razmjeni na London College of Fashion. Njen dizajn protkan je ruskim korjenima koji su očiti u detaljima, oblicima i ručno rađenim elementima. Također, kreacije joj se temelje na umjetničkim i kazališnim elementima. Posebno voli miješati nespojivo, ali inzistira na udobnosti, nosivosti i praktičnosti. Osim svoje ready-to-wear kolekcije, dizajnira i haute couture kolekciju pod imenom KD.

Daria Kostenko

Daria Kostenko

Daria Kostenko rođena je Ruskinja, ali se već godinama školuje i radi u Mađarskoj. Završila je privatnu školu za modni dizajn Klara Rotchild te je 2007. godine diplomirala na Moholy-Nagy University of Art and Design, a godinu dana provela je i na razmjeni na London College of Fashion. Njen dizajn protkan je ruskim korjenima koji su očiti u detaljima, oblicima i ručno rađenim elementima. Također, kreacije joj se temelje na umjetničkim i kazališnim elementima. Posebno voli miješati nespojivo, ali inzistira na udobnosti, nosivosti i praktičnosti. Osim svoje ready-to-wear kolekcije, dizajnira i haute couture kolekciju pod imenom KD. Ovo joj je već četvrto predstavljanje na Fashion Weeku Zagreb, aosim u Hrvatskoj svoje krecije prikazivala je i na Fashion Weeku Budapest i Hungarian Fashion Weeku. Na ovosezonskom Dreft Fashion Weeku Zagreb predstavila se kolekcijom za proljeće/ljeto 2010 pod nazivom Playin'Cards. Kolekcija za proljeće/ljeto 2010 inspirirana je Alisom u zemlji čudesa i svom čarolijom, magijom i tajnovitošću likova u filmovima Tima Burtona (Edward Škaroruki, Bubimir i sl.). Dizajnerica je željela stvoriti kolekciju koja je smiješna, nosiva i koja će one koji će ju nositi učiniti da se osjećaju kao da su u bajci. Boje koje prevladavaju su bijela i crna. Korištene su prirodni materijali, rastezljivi pamuk i lagani traper. Otisci karata su rađeni ručno. Donosimo vam galeriju fotografija s revije.

{gallery}zp15/kostenko{/gallery}
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se