'Cunami' je novo mjesto u Zagrebu za uživanje u sushiju

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 20.05.2022.

0

Sushi & Wine restaurant Cunami

Sushi & Wine restaurant Cunami

Novootvoreni Sushi & Wine restaurant Cunami nalazi se na Kennedijevom trgu na adresi Svetice 24/1 i opravdava cjelokupan japanski stil posebnim detaljima u uređenju

S obzirom na to da posljednjih godina raste popularnost japanske kuhinje u Zagrebu, ne čudi otvaranje još jednog sushi restorana, no ovaj nudi ponešto drugačije iskustvo i predivan interijer. Novootvoreni Sushi & Wine restaurant Cunami nalazi se na Kennedijevom trgu na adresi Svetice 24/1 i opravdava cjelokupan japanski stil posebnim detaljima u uređenju i hranom koja bi trebala biti duhovno iskustvo.

Za Japance se može reći da imaju “estetski apetit“, pa se tako Cunami ogleda u pripremanju svježih i prirodnih namirnica u kojima ćete uživati “očima“, kao i u njegovom spoju prirodnog interijera.

Interijer doslovno utjelovljuje snove ljubitelja japanske kuhinje pa bi se moglo reći da je ovo pravi tematski restoran. Također mogli bi ga nazvati  i “pod stablom Sakure“, nama poznatom čarobnom japanskom trešnjom jer upravo ona krasi većinski dio ovog predivnog restorana pa tako svaki gost može dobiti jedinstven osjećaj japanske šumske oaze.

Cunami

Cunami

Najveći fokus se ipak se temelji na tradicionalnoj japanskoj kuhinji s “fusion“ pristupom. U Cunamiju se može pronaći zavidni meni raznovrsnih koncipiranih zalogaja, koji osim velikog izbora sushija nudi i ostale azijske delicije. Osnovne namirnice poput jadranske ribe, mesa i tofua, nabavljaju se od domaćih proizvođača, a ostale dijelom iz specijaliziranih dućana iz inozemstva.

Meni potpisuje chef G.Sularte, porijeklom s Filipina koji sa sobom nosi iskustvo najboljih restorana i hotela azijske kuhinje, a koji će rado dijeliti u glavnom gradu Hrvatske.

Sushi & Wine restaurant Cunami

Sushi & Wine restaurant Cunami

Pregled jelovnika započinje tradicionalnim japanskim miso, crab and corn juhama, predjelima od tartar tune, jakobovih kapica do kozica u tempuri. U svakodnevnoj ponudi pronaći ćete bogatu ponudu sushija, spring rolica u nekoliko inačica, niz bowlova i wokova te ručno pripravljenih gyoza, a za dobru je gyozu potrebna vještina kako bi se kod ove japanske punjene tjestenine dobila orijentalna unikatnost. Jedno od signature jela je i popularni Cunami Agemaki, a riječ je o kombinaciji tune, lososa i kozica u tempuri s našim signature  umakom.

Karta pića dovoljno je široka da ispuni preferencije svakog gosta. Istovremeno sadrži najvažnije etikete, premium brendove, zanimljivu ponudu craft piva, svježe pripremljenih koktela te autohtona japanska pića, ali i sakea – japanskog vina od riže kako bi zadovoljili i najiskusnije nepce.

Sushi & Wine restaurant Cunami

Sushi & Wine restaurant Cunami

U Japanu, hrana i posuđe smatraju se dijelom umjetnosti, pa i u cunamiju zaista možete uživati u umjetničkom ukusu i ljepoti izložene i aranžirane hrane, kao i u tradicionalnim japanskim dekorativnim predmetima.

Možemo reći da je Cunami pravo mjesto s konzistentno osmišljenim dizajnom i vegetacijska oaza koja će oduševiti posjetitelje u dnevnom i noćnom izdanju.

Za vječne ljubitelje romantike u večernjim satima iznenađuje koncept elegancije sa svijećama i suptilno prigušenim svjetlima. Najveći gurmani i ljubitelji kuhinje moći će promatrati kuhare tijekom pripreme jela zbog savršeno koncipiranog prostora, a roditelje koji žele malo predahnuti od trčanja za klincima osvojit će dječji park u sklopu restorana. Također naglasak na privatni parking koji pruža restoran kako bi vam omogućili bezbrižan dolazak.

Obzirom na uređenje, ovo mjesta pruža trenutak mirnoće i bijeg od stvarnosti tijekom dana pa tako nee sumnjamo da će se u Cunamiju u njegovoj “shun“ sezoni tražiti mjesto više.


VIŠE O TEMAMAsushijapanska kuhinjaazijska kuhinjarestorani u ZagrebuSushi & Wine restaurant Cunami
Povezano