CAP: Arileo sjajan, SKIN4REBELS ugodno iznenađenje!

Piše: Ana Belić, Foto: Goran Matijašec
Objavljeno 25.10.2013.

283

Druga večer Cro A Portera

Druga večer Cro A Portera

Druga večer ovosezonskog Cro A Portera donijela nam je nekoliko sjajnih revija

Sjajna kolekcija modnog dvojca Arileo!

Arileo

Arileo

Marija i Jurica Pirić, dizajneri iza branda Arileo, inspiraciju za svoju novu kolekciju pronašli su u radovima nezaboravnog slikara i fotografa Mana Raya. Fokus je na kontrastu crne i bijele, te na zlatnim gumbima kao glavnim detaljima. Fantastični asimetrični kaputi, elegantni kombinezoni i haljine svidjet će se svakoj ženi koja cijeni dobar kroj, kvalitetu i estetiku. U ovoj kolekciji minimalizam je spojen s klasikom, a naglasak je stavljen na pročišćenu siluetu.

Kreativna Maja Podrug

Maja Podrug

Maja Podrug

Dizajnerica Maja Podrug svoju je novu kolekciju zamislila kao skup multifunkcionalne odjeće koja se može promijeniti po potrebi. Tako je pojedine komade moguće složiti iz jakne u kombinezon, iz jakne u prsluk i slično. Sve te mogućnosti bile su prikazane putem jednog performansa na samoj pisti, pa je publika jako dobro mogla steći uvid u dizajneričin način razmišljanja. U ovoj kreativnoj kolekciji, koja je predviđena i za muškarce i za žene,  prevladavaju crna boja i koža.

Monika Sablić se baš i nije proslavila

Monika Sablić

Monika Sablić

Kada u jednu kolekciju stavite pliš, volane, svjetlucave kamenčiće i sjajne materijale, teško da ćete dobiti pozitivan rezultat. Upravo to je napravila Monika Sablić i pobrala ne baš pozitivne reakcije. Osim što je nepovezana, kolekcija je djelovala neukusno i jeftino zbog loših krojeva odjeće, ali i čudnih spojeva poput kombinezona od crevnog pliša sa svjetlucavim remenom. Što reći? Tko voli, nek izvoli! No bojimo se da takvih neće biti puno.

Marina Jerant i Manuela Lovrenčić: Moćno, posebno, nosivo!

SKIN4REBELS

SKIN4REBELS

SKIN4REBELS naziv je zajedničke kolekcije Marine Jerant i Manuele Lovrenčić. Izgleda da naši dizajneri ove sezone zaista vole crnu kožu, jer su već barem četiri dizajnera u prva dva dana CAP-a u prvi plan gurnuli upravo taj materijal. Od svih njih, ove dvije mlade dizajnerice su to vjerojatno najbolje izvele. Odlična monokromatska kolekcija obiluje prekrasnim jaknama i prslucima, a haljine su pune zanimljivih proreza i transparentnih dijelova. Jako moćno i posebno, istovremeno i nevjerojatno nosivo. Sve pohvale djevojkama koje su uspjele nadmašiti i puno iskusnije kolege!

Zanimljivi krojevi Jelene Aleksić

Jelena Aleksić

Jelena Aleksić

Glavne odlike nove muško-ženske kolekcije Jelene Aleksić su geometrija, asimetrija, prorezi i nabori. Plavo-bijele kombinacije dominiraju, a nabori su strateški postavljeni tako da naglašavaju pojedine djelove tijela. Zanimljvi krojevi i prozračan efekt modela garancija su uspjeha. Jelenini komadi trebali bi dobro proći i kod kritike i kod klijenata.

Elfsi u svom stilu

Elfs

Elfs

Nova kolekcija modnog dvojca Elfs ostala je vjerna njihovoj već poznatoj estetici. Uske i kratke haljinice od đerseja, trenirke, majice i jakne s predimenzioniranim Elfs printom i dalje su u žarištu stvaralaštva ovih dizajnera. Dio torbi bio je po uzoru na Chanel 2.55, a drugi dio je podsjetio na "Hamilton" Michaela Korsa. Jesu li Elfsi namjerno išli za time da torbe izgledaju kao neki već jako poznati modeli, nije poznato. Naglasak je, po Elfsovom običaju, na seksepilu koji po njima mora biti istaknut u baš svakom komadu. Nekima će možda sve to skupa djelovati neukusno i vulgarno, no imaju Elfsi cijelu vojsku sljedbenica koje žele posjedovati njihove krpice. Oko komercijalne strane priče, dakle, nema brige!


VIŠE O TEMAMACroAPorterArileoElfsMonika SablićMaja PodrugJelena AleksićMarina JerantManuela LovrenčićSKIN4REBELS
Povezano