Cres & Lošinj Trail na programu ovog vikenda

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 24.10.2022.

0

Foto: Goran Jakuš

Foto: Goran Jakuš

Cres & Lošinj Trail je jedinstvena utrka sastavljena od dviju zasebnih etapa s tri težinske kategorije: Purple, Blue i Green

Prva je etapa na otoku Lošinju u subotu 29. 10. 2022., a druga na otoku Cresu u nedjelju 30. 10. 2022. Ove nedjelje, 30. listopada Cres će ugostiti atraktivnu utrku Cres Trail u tri kategorije: Green (8 km), Blue (15 km) i Purple (23 km). Start utrke održat će se ispred lokala Plavica (kod novog mula) u Cresu s početkom u 10 sati (purple), 10:30  (blue) i 11:00 (green), dok će se proglašenje pobjednika održati na istom mjestu u 14:00.

Očekuje se oko 350 sudionika, a uz domaće trkače, u najvećem broju dolaze trkači iz Italije i Slovenije. Natjecatelji biraju u kojoj kategoriji će se natjecati te se kategorije mogu razlikovati ovisno o danu, a uz elitne trkače, u najvećem se broju radi o obiteljima i rekreativcima.

Cilj događanja je pozicioniranje otoka Cresa kao atraktivne destinacije aktivnog odmora koja uz stotine kilometara uređenih staza nudi posjetiteljima vrlo širok spektar mogućnosti za aktivnosti na otvorenom. Kroz ovo događanje želja je povezati i prikazati ljepote oba otoka i njihovih skrivenih kutaka te isturenih vrhova.


VIŠE O TEMAMAotok CresMali Lošinjtrčanje
Povezano