Converse na balkanski način: Zaplijenjeno 25.000 pari lažnih Starki

Piše: CroModa, Zagreb, Rijeka
Objavljeno 21.08.2013.

107

Krivotvorene Starke: Foto: PU primorsko-goranska

Krivotvorene Starke: Foto: PU primorsko-goranska

Tržišna vrijednost ovih tenisica procjenjuje se na više od 18 milijuna kuna. Namijenjene su tržištu Bosne i Hercegovine.

U Policijskoj upravi Primorsko-goranskoj danas je održana konferencija za novinare na kojoj su prezentirani rezultati dosadašnjeg kriminalističkog istraživanja vezano uz pronalazak veće količine robe krivotvorenih robnih marki. Na konferenciji su sudjelovali Ivan Mijatović, policijski službenik Službe gospodarskog kriminaliteta u Ministarstvu unutarnjih poslova i Ivica Kostelac, voditelj Službe gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske.

Foto: PU primorsko-goranska

Foto: PU primorsko-goranska

Voditelj Kostelac izvijestio je da je 19. kolovoza na području Brajdice u Rijeci policija zaustavila teretno vozilo s poluprikolicom,  registracijskih oznaka Bosne i Hercegovine. Na poluprikolici teretnog vozila bio je kontejner za koji se sumnjalo da prevozi krivotvorenu robu. U  kontejneru je pronađeno 24.720 pari tenisica poznate robne marke, a zaplijenjena roba bila je namijenjena tržištu Bosne i Hercegovine. Tržišna vrijednost ovih tenisica procjenjuje se na više od 18 milijuna kuna.

Djelatnici Službe gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s Upravom kriminalističke policije Ministarstva unutarnjih poslova te drugim nadležnim tijelima nastavljaju kriminalističko istraživanje u cilju prikupljanja svih relevantnih činjenica.

Foto: PU primorsko-goranska

Foto: PU primorsko-goranska

Policijski službenik Mijatović naglasio je kako postoje različiti načini kojima se služe krivotvoritelji kako bi uvezli ili izvezli određeni proizvod. Iako neki proizvodi dolaze u dijelovima, postoje načini na koje se utvrđuje je li neki proizvod  krivotvoren ili ne. Upravo stoga, kao i u slučaju ovih tenisica, sumnjivi proizvodi daju se na stručni pregled i mišljenje za to ovlaštenim osobama. Posebno je istaknuo da je upravo stručnim nalazom ovih tenisica utvrđeno kako se radi o krivotvorenom proizvodu. Konkretno, na ovom proizvodu krivotvoren je potplat koji svojim specifičnostima upućuje na to je li proizvod original ili krivotvorina.


VIŠE O TEMAMAConversestarketenisicekrivotvorena robakrivotvorene tenisiceIvan MijatovićIvica Kostelac
Povezano