Comme des Garcons za H&M

Piše: Maja Petrić
Objavljeno 03.04.2008.

0

Comme des Garcons za H&M

Comme des Garcons za H&M. U pitanju je popularni japanski modni brand, Comme des Garcons, koji će svoju modnu liniju za jesen 2008. prilagoditi za potrebe H&M-a.

Comme des Garcons za H&M

Nakon suradnje s Cavallijem, H&M je postigao još jedan zanimljiv dogovor. U pitanju je popularni japanski modni brand, Comme des Garcons, koji će svoju modnu liniju za jesen 2008. prilagoditi za potrebe H&M-a.

No, pošto je Comme des Garcons poprilično nepoznat široj hrvatskoj javnosti, red bi bio da ih predstavimo. Radi se o globalno popularnom labelu iza kojega stoji dizajnerica Rei Kawakubo.  Brand je pokrenut u Tokiju prije 39 godina, a slavu je stekao sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Nakon početnog uspjeha, svoju sferu djelovanja šire i na mušku modu, te pokreću prvu menswear liniju 1978. godine. Danas imaju preko 200 dućana diljem svijeta, a svake godine ostvare dobit od 150 milijuna dolara. Impresivno, pogotovo ako se ima u vidu da Comme nije klasični mainstream, već modna avangarda koja odiše ekscentričnim idejama Rei Kawakube.

Comme je tijekom godina bio otvoren za različite vidove suradnje, pa su tako flertovali s Levi'som, Speedom, Lacosteom, Nikeom... Ipak, od najnovijeg ugovora s H&M-om se očekuje najviše, jer se radi o hiperpopularnoj modnoj kući koja će Commeovu modnu filozofiju učiniti pristupačnom širokom krugu ljudi.
Povezano