CNBC predstavio bogatstvo hrvatske gastronomije

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 13.04.2012.

0

CNBC o hrvatskoj gastronomiji | Foto: Screenshot

CNBC o hrvatskoj gastronomiji | Foto: Screenshot

Iznimno popularna emisija snimljena je 2011. godine tijekom studijskog putovanja po Hrvatskoj

Popularni američki TV kanal CNBC u svojoj specijaliziranoj emisiji Wine Portfolio prikazanoj krajem ožujka predstavio je bogatstvo hrvatske gastronomske i enološke ponude, prikazavši našu zemlju kao odredište po mjeri istinskih ljubitelja tradicionalnih specijaliteta i dobre kapljice.

Prikazivanje ove emisije još će više etablirati Hrvatsku kao poželjnu gourmet destinaciju na tržištu Amerike i Kanade

Iznimno popularna emisija snimljena je 2011. godine tijekom studijskog putovanja po Hrvatskoj koje su za produkcijski tim organizirali Glavni ured te Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u New Yorku u suradnji sa sustavom turističkih zajednica. Domaćin emisije Wine Portfolio, Jody Ness, sa svojim timom, tom je prilikom posjetio Zagreb, Opatiju, Kastav, Volosko, Motovun, Livade, Momjan, Vižinadu, Poreč, Pulu, Plitvice, Šibenik, Skradin i Split. Tijekom putovanja intervjuirao je hrvatske vinare i kuhare.
Ova polusatna emisija ima 95 milijuna gledatelja u Sjevernoj Americi i Kanadi, a obrađuje teme vezane uz gastronomsku i enološku ponudu turističkih zemalja diljem svijeta. Produkcija Wine Portfolia, kojoj se Hrvatska veoma dojmila, promovirala je Hrvatsku i putem svog bloga te Twitter profila, a dio videa može se pogledati na stranicama Wine Portfolia te na Youtubeu.

"Prikazivanje ove emisije još će više etablirati Hrvatsku kao poželjnu gourmet destinaciju na tržištu Amerike i Kanade budući da su među glavnim hrvatskim 'adutima' bez sumnje dobra enološka i gastronomska ponuda. Hrvatska vina posljednjih su godina svojom kvalitetom ušla u elitni vinski klub, a gourmet segment jedan je od važnijih, jer osim što doprinosi jačanju pred i posezone daje višestruke pozitivne efekte na gospodarstvo. Prepoznajući trend putovanja tržištima SAD-a i Kanade, Hrvatska turistička zajednica medije posebno informira o ovom segmentu turističke ponude", objasnila je Andreja Cvitković, direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u New Yorku. Podsjetimo, prošle je godine i prestižni američki magazin o vinima, Wine Enthousiast, objavio članak o Hrvatskoj i hrvatskim vinima, a poznati vodič Sherman's Travel je svrstao Istru na listu najboljih regija za vinsko putovanje. Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u New Yorku trenutačno surađuje s poznatim američkim gastro magazinom Saveur, čiji će novinar ovoga ljeta boraviti u Hrvatskoj.


VIŠE O TEMAMACNBCWine Portfolioenološka ponudahrvatska gastronomijaAndreja Cvitković
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se