Claude Monet ove jeseni gostuje u bečkoj Albertini

Piše: CroModa, Beč
Objavljeno 29.08.2018.

1

Brodski atelje © Kröller-Müller Museum, Otterlo

Brodski atelje © Kröller-Müller Museum, Otterlo

Claude Monet jedan je od najznačajnijih predstavnika impresionizma i centrala figura slikarstva dvadesetog stoljeća

Bečka Albertina ove jeseni, od 21. rujna 2018. do 6. siječnja 2019., prikazuje veliku retrospektivu posvećenu Claudeu Monetu (1840. – 1926.). Riječ je o najopsežnijoj izložbi posvećenoj stvaralaštvu slavnog francuskog slikara u posljednjih 20 godina u Austriji.
Među stotinjak djela koja će se moći vidjeti u okviru izložbe nalaze se slike posuđene i četrdeset svjetskih muzeja i privatnih zbirki kao što su Musée d’Orsay Paris, Museum of Fine Arts Boston, National Gallery London, National Museum of Western Art Tokyo ili Puškinov muzej u Moskvi.
Claude Monet jedan je od najznačajnijih predstavnika impresionizma i centrala figura slikarstva 20. stoljeća. Izložba obuhvaća raspon od njegovih ranih predimpresionističkih djela, do posljednjih slika koje su utrle put ekspresionizmu.

Element vode provlači se kroz cjelokupno stvaralaštvo "majstora svjetla", a upravo su  promjenjivost prirode, rasplinjavanje krajolika u magli, snijegu i morskim valovima centralna tema bečke izložbe.

VIŠE O TEMAMAizložbe u BečuslikarstvoClaude MonetAlbertinaizložbe slika
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se