Cinehill Motovun s brda u zagrebačku Laubu

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 21.08.2023.

0

Motovun stiže u Laubu

Motovun stiže u Laubu

Atraktivan filmski program od 24. kolovoza do 3. rujna i u Zagrebu. Među devet odabranih filmova su i oni pobjednički s Brda filmova.

S istarskih i goranskih visina u gradski ambijent, i to s nimalo lošijim programom. Motovun Film Festival ovog je ljeta postao Cinehill i uspješno preselio iz svog dosadašnjeg doma na Petehovac u Gorskom kotaru, izazvavši odlične reakcije posjetitelja koji su se već u prvom izdanju odvažili doći na goransko brdo. U prekrasnom ambijentu uživali su u atraktivnom filmskom programu dio kojeg će već tradicionalno biti prikazan i u zagrebačkoj Kući za ljude i umjetnost - Laubi, od 24. kolovoza do 3. rujna.

Izbor najzanimljivijih filmova, među kojima su i oni nagrađeni, u četvrtak, 24. kolovoza otvara češki SF film Reset. Ljubitelji serija kao što je Black Mirror doći će na svoje ovom distopijom iz bliske budućnosti u kojoj svatko ima pravo na novi život u slučaju neprirodne smrti. Već sljedećeg dana na programu je Buntovnica, dobitnik glavne nagrade na prestižnom Sundance festivalu, a potom i marokanski i čileanski kandidati za Oscara – Plavi kaftan i Blanquita.

U programu je i brazilska queer priča Paloma, kao i odlična bugarska drama Blagina pouka, koja je osvojila nagradu žirija kritičara FIPRESCI na ovogodšnjem Cinehillu. Još jedan distopijski film u programu je Suša u kojem jednu od uloga ima i Monica Bellucci.

Iz Maroka stižu i Psi, film ovjenčan nagradom žirija u programu Izvjestan pogled u Cannesu. Reviju u Laubi zatvorit će pobjednik Cinehilla, kanadsko-francuski film Jezero Falcon, poetičan prikaz turbulentnog vremena između djetinjstva i adolescencije.

Osim atraktivnog dugometražnog programa, u Laubi će biti prikazane i Kratke premijere. Riječ je o četiri hrvatska filma iz kratkometražne konkurencije: Bruna, zimus Marka Bičanića, Mali val Filipa Peruzovića, Most Jakova Nole i Espi Ivana Grgura. Najbolji hrvatski film osvaja nagradu Corto Montanaro i iznos od 1.000 eura, a dobitnik će biti proglašen upravo u Laubi, posljednjeg dana programa.

U skladu sa svojom novom, planinskom orijentacijom, Cinehill će svake večeri predstavljati vina udruge Bregovita Hrvatska, koja dolaze iz kontinentalnih brdskih krajeva.

U pretprodaju kreću ulaznice, i to po cijeni od 5 eura za one pojedinačne, dok će svi koji žele pogledati više filmova moći nabaviti komplet od četiri ulaznice za četiri različite projekcije po cijeni od 15 eura.


VIŠE O TEMAMAMotovun Film Festivalfilmski festivaliizložbeLaubaCinehill
Povezano