Charlie design by Mare Milin: Dokaz da moda može bez Photoshopa!

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 18.04.2013.

7

Visokoestetizirani, pročišćeni vizuali nove kampanje Charlie designa, uvode nas u jedan novi svijet u kojem ima mjesta za snove, gdje je sve fluidno i sve moguće

Predivan spoj mekanih formi i neobičnih struktura, kontrast mekog i krutog, prozirnog i punog - stvara neponovljivu proljetno-ljetnu modnu priču "The time of innocence" iz radionice Charlie designa, branda Loredane Bahorić.

Sve fotografije su snimljene na moj omiljeni način, tehnikom snimanja u ogledalu, s malom dubinskom oštrinom

Potpuno bijela kolekcija rađena je do svile, organdija,  pamuka i kože. Komadi se s lakoćom daju kombinirati.  Narušena je s crnim gumenim detaljima koji daju savršen balans cijeloj priči. Veliki svijetlo sivi printevi s fotografijama iz prijašnjih kampanja aplicirani su na haljine, tunike, sakoe te djeluju pomalo nestvarno, a retro - avangardni štih tipičan za Charlie estetiku u potpunosti je zastupljen na novi način.

Kompletna nova Charliejeva priča, snažno je oživljena kreativnim dream-teamom: Fotografiju je odradila Mare Milin, make-up Ana Rajić, frizure Ana Čala, dok su se u ulogama modela našle Ema Krot (Talia) i Helena Babić (Colors).

Ovo je kampanja rađena bez Photoshopa, što je u današnje vrijeme prava rijetkost. "Sve fotografije su snimljene na moj omiljeni način, tehnikom snimanja u ogledalu, s malom dubinskom oštrinom, malo dužom ekspozicijom, meko i fluidno, dok čvrstinu fotografijama daje jedan lirski chiaro-scuro. Ogledalo je staro, neravne površine, mjestimično i puno mrlja, ipak izrađeno je do kristalnog stakla, brušeno pod kutom sa strana. Lom svjetla na tim dijelovima čini mala optička čuda", izjavila je o samoj tehnici snimanja fotografkinja Mare Milin.

Kampanja branda Charlie design bit će predstavljena 26.04. u galeriji Velvet.
VIŠE O TEMAMACharlie DesignMare MilinEma KrotAna ČalaAna RajićHelena BabićColors Model ManagementLoredana Bahorić
Povezano