Četiri ljetna festivala zbog kojih ćemo potegnuti do Austrije

Piše: Srečko Zajec, Zagreb
Objavljeno 04.04.2019.

1

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

Da Austrija ima mnoštvo odličnih događaja nije velika tajna, a mi u ovom kratkom presjeku donosimo presjek trenutačno četiri najatraktivnija

Neovisno o tome da li preferirate elektronsku ili žešću alternativnu glazbu, ovoljetna austrijska festivalska ponuda nikako vas neće ostaviti ravnodušnima. Da Austrija ima mnoštvo odličnih događaja nije velika tajna, a mi u ovom kratkom presjeku donosimo presjek trenutačno četiri najatraktivnija. Krenimo redom.

Nova Rock, 13.06.-16.06.2019.

Nova Rock

Nova Rock

Jedan od najvećih alternativnih festivala ove godine predstavlja posebno upečatljiva imena. Kroz četiri dana održavanja i najizbirljiviji ljubitelji rock i metal glazbe mogu pronaći nešto za sebe.  Za austrijski gradić Nickelsdorf, koji se nalazi na tromeđi između Austrije, Mađarske i  Slovačke, potvrđeni su bendovi koje možete vidjeti na vizualu.

Frequency, 15.08.-17.08.2019.

Frequency Festival

Frequency Festival

Široj publici najzanimljiviji je svakako Frequency festival koji sredinom kolovoza pokriva širok spektar glazbenih žanrova - od indie, pop, edm pa sve do rock glazbe. Imena kao što su Twenty One Pilots ili Swedish House Mafia garantiraju odličnu zabavu. Kompletan popis je iznad.

Electric Nation, 13.07.2019.

Electric Nation Festival

Electric Nation Festival

Novi jednodnevni festival u susjednom Grazu zapravo predstavlja zamjenu za sad već kultni Lake Festival (a jednim dijelom i davno ugašeni Urban Art Forms). Odlična postava za jednodnevni vikend provod na dva sata vožnje od Zagreba je svakako nešto što valja uzeti u obzir. Potvđena imena su na vizualu.

Rock In Graz, 16.07.2019.

Rock In Graz

Rock In Graz

Ono što je zapravo trebao biti „običan“ nastup za legendarni Limp Bizkit pretvorilo se u pravi pravcati festival koji će između ostalog ugostiti i bendove kao što su Guano Apes i Steele Panther. Graz ovog ljeta ima zaista raznoliku ponudu.


VIŠE O TEMAMAglazbeni festivaliNova Rock FestivalFrequency FestivalRock In Graz
Povezano