Carla Bruni-Sarkozy vs. Michelle Obama

Piše: CroModa.com/Jutarnji.hr
Objavljeno 03.02.2009.

0

Michelle Obama napravila je nemoguće - izgurala je Carlu Bruni Sarkozy s mjesta medijske prve dame svijeta, ljubimice modnog tiska, piše jutarnji.hr. Neumoljivu, bešćutnu, samozaljubljenu Carlu, kako su je godinama - prije vjenčanja s francuskim predsjednikom - prikazivali u medijima, ženu koja je najboljoj prijateljici otela muža i gledala kako se ona pred njezinim očima gubi u teškoj depresiji...

Carla Bruni Sarkozy (Foto: Gala.fr)

Carla Bruni Sarkozy (Foto: Gala.fr)

Michelle Obama napravila je nemoguće - izgurala je Carlu Bruni Sarkozy s mjesta medijske prve dame svijeta, ljubimice modnog tiska, piše jutarnji.hr. Neumoljivu, bešćutnu, samozaljubljenu Carlu, kako su je godinama - prije vjenčanja s francuskim predsjednikom - prikazivali u medijima, ženu koja je najboljoj prijateljici otela muža i gledala kako se ona pred njezinim očima gubi u teškoj depresiji... Carla je zatim ostavila i preotetog muža Raphaela Enthovena s kojim ima sina Aureliana, i to zbog njegova oca, a davno, davno prije, primila je k sebi Micka Jaggera koji ju je posjetio dan nakon što je Jerry Hall rodila njihovo treće dijete ne bi li ga zadržala uz sebe... Ukratko, Carla nije nimalo sentimentalna i baš zato poraze ne prima lako i uvijek uzvraća udarac.

Seksi i u četrdesetima

Prava prilika pojavila se već prošli četvrtak, neposredno nakon završetka pariških revija visoke mode. Na haute couture revijama Madame Sarkozy nije se pojavila jer nije željela ispasti frivolna nakon nedavnih ozbiljnih optužni talijanskog tiska da je u skladu s francuskim radikalnim chicom lobirala protiv izručenja crvenih terorista talijanskim vlastima. 

No, godišnji bal Sidaction, u čijem su imenu SIDA i akcija, dakle bal za borbu protiv AIDS-a, ove godine održan u pariškom Pavillonu d’Armenonville pod nazivom Diner de la Mode neposredno nakon revija, bio je prava prilika da Carla ponovno pokaže koliko je lijepa i njegovana i u 42. godini.

Cijela akcija, tvrde svjetski mediji, bila je u znaku Carle koja je Michelle Obami “odgovorila” s vrlo elegantnom, drapiranom satenskom haljinom Yves Saint Laurenta. Na večeru je došla s Pierreom Bergeom, dugogodišnjim životnim i poslovnim partnerom Yves Saint Laurenta, a svi prisutni počeli su uzdisati nad njezinom ljepotom i prirođenom elegancijom. Milla Jovovich, koja se družila s modnom elitom i oskarovskim društvom i posve je navikla na glamur, uzdahnula je i primijetila: “Rijetko mi se dogodilo u životu da zaista mogu osjetiti glamur u prostoriji, a danas ga doista osjećam”.

Nakon što je Pierre Berge formalnom zdravicom pozdravio francuskog predsjednika i njegovu suprugu, Carla je svojim tihim, zavodljivim glasom prošaptala koliko joj osobno znači borba protiv AIDS-a jer joj je ta opaka bolest odnijela brata prije nepune tri godine. Navodno je nakon njezina govora Jean Paul Gaultier, na sedmom nebu nakon odličnih kritika koje je dobio za svoju reviju visoke mode, prošaptao okupljenima: “Možda nam i zapjeva”.

Kako steći glas mačkice

Glumica Mischa Barton u večernjoj opravi Elieja Saaba izgledala je mnogo starije nego u seriji O.C. s kojom se proslavila, no ipak je s entuzijazmom djevojčice suočene s pravom kraljicom mode iskreno primijetila: “Kako ima seksi glas! Kako se dobije takav glas?”

U izvještaju za Vogueov modni sajt novinarka je još iskrenije primijetila da je dobar dio okupljene modne elite vrijeme uglavnom provodio izvan velike dvorane u kojoj je održan bal s večerom, u salonu za pušenje. Lou Doillon, kći glumice i pjevačice Jane Birkin, pomodarka koja jedina može nositi Hermesovu Birkin Bag nonšalantno objašnjavajući da joj je “od mame”, priznala je da nitko od okupljenih ionako ne jede, pogledavši pritom na zvijezdu vodvilja Ditu von Teese, ženu poznatu po tome da se rijetko pojavljuje bez korzeta, koji je za ovu priliku bio posebno neumoljivo stegnut. Na večeri i balu bila je i nekad velika modna zvijezda i Lagerfeldova muza Ines de la Fressange (koja se pojavila na pisti na Gaultierovoj reviji održanoj dan prije, 20 godina nakon što je prestala raditi kao manekenka zbog svađe s Lagerfeldom), potom glumica Vanessa Paradis, životna družica Johnnyja Deppa, manekenka i glumica Laetitia Casta, itd.


Povezano