Caffé Vergnano: Najstarija talijanska kava dostupna i u Hrvatskoj

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 19.12.2016.

12

Caffé Vergnano

Caffé Vergnano

U društvu najboljeg svjetskog bariste i najveće šalice za espresso u Zagrebu je predstavljena prava talijanska strast prema kavi koja traje već više od 130 godina

U restoranu i wine-baru Dubravkin put u Zagrebu, autentičan talijanski espresso s potpisom Caffé Vergnano, kojeg je pripremio najpoznatiji talijanski barista, Damian Burgess, premijerno su imali priliku isprobati i brojne poznate osobe s hrvatske scene.
Caffé Vergnano, premium talijanski brend kave, koji je prisutan u 80 država diljem svijeta te u preko 100 Caffé Vergnano Coffee shopova diljem svijeta donosi jedinstvenu mješavinu kave, od sada je dostupan i u Hrvatskoj, a prilikom predstavljanja nove ponude, više od 150 uzvanika imalo je priliku uživati u prepoznatljivom okusu i mirisu kave, koja se nalazila i u najvećoj espresso šalici u Hrvatskoj.
Caffé Vergnano, premium brend kave koji u Hrvatskoj ekskluzivno distribuira tvrtka Legenda promet, nastao je 1882. godine u jednom malom talijanskom mjestu kada Domenico Vergnano, jedan od idejnih začetnika talijanske tradicije ispijanja kave, otvara najstariju pržionicu kave. Od tada do danas, zahvaljujući jedinstvenoj recepturi sporog prženja svake sorte kave zasebno, Caffé Vergnano postao je sinonim za jednu od najboljih kava koju Italija, kolijevka kulture ispijanja kave, može ponuditi. Kroz proteklih 130 godina, osim brojnih promjena u svakodnevnom životu, talijanska receptura pripreme espressa i upravo ta mala šalica omiljenog napitka, ostali su glavna inspiracija za unaprijeđenje i razvoj ponude.

Strast prema ovom „magičnom napitku“ koji je nastao u 8. stoljeću, potvrđuju i brojke koje kažu kako se svakog sata diljem svijeta popije preko 93 milijuna šalica kave, a samo u Hrvatskoj, gotovo 80% stanovništva starijeg od 15 godina svakodnevno pije kavu.

VIŠE O TEMAMACaffe VergnanokavaDamian Burgess
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se