Britanski tisak: Hrvatska kuhinja je chic!

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 14.03.2012.

0

Hrvatska gastro i eno ponuda u britanskom tisku

Hrvatska gastro i eno ponuda u britanskom tisku

Hrvatska gastro i eno ponuda sve je više zastupljena u britanskom tisku

Hrvatska je 'chic', ističu vrsni poznavatelji turističkih odredišta i mjesta koje treba posjetiti. Upravo tako piše u uvodniku jednog od tri vodeća britanska magazina specijalizirana za putovanja koji su u svojim travanjskim izdanjima objavili afirmativne reportaže o Hrvatskoj. Donosimo kratki pregled onih najzanimljivijih.
"Chic Croatia" - krasi naslovnicu travanjskog Conde Nast Travellera, koji se nalazi u prodaji od prošlog tjedna te donosi veliku reportažu o Dubrovniku, Hvaru, Korčuli i Visu. U tekstu pod naslovom "Sea and be seen" i prekrasnom fotografijom Hvara na duplerici, novinari su s oduševljenjem ispričali priču o spomenutim mjestima kroz kulturne i prirodne ljepote, gastronomiju i vino. Eno i gastro ponuda, nastavlja novinarka, nisu jedino u čemu možete uživati u Hrvatskoj te preporuča plaže, istraživanje povijesnih gradova i nezaboravne zabave uz popis svjetski poznatih zvijezda koje redovito posjećuju Hrvatsku ljeti.
Food and Travel u rubrici "48 hours" donosi priču o Rijeci – često zapostavljenoj od strane turista, u potrazi za suncem, kaže novinar, pozivajući čitatelje da istraže ‘ovaj pomorski grad s lijepim palačama, super tržnicom i gastro ponudom’. Osim pregleda najzanimljivijih gradskih lokacija za različite aktivnosti – od razgleda crkvi i muzeja, do restorana i zabave, Rijeka se preporuča i kao odlična polazna točka za istraživanje regije, posebno Kvarnerskih otoka. Novinarka je posjetila Rijeku i Zagreb prošle godine u rujnu u organizaciji Hrvatske turističke zajednice.

"Sun, Caesar and sand" naslov je teksta o Puli, objavljenog u travanjskom izdanju magazina Lonely Planet, dok se slika Pulske Arene nalazi na naslovnici. Nekoć poprište gladijatorskih borbi, Arena danas ugošćuje koncerte, a osim razgleda ovog povijesnog grada čitateljima se preporučaju i plaže na obližnjoj Premanturi. Pulu s Velikom Britanijom povezuju Thomson, Jet2 i Ryanair iz Manchestera, Birminghama i Londona.

Holiday Villas & Cottages objavio je članak pod naslovom "Croatia gets tasty", navodeći upravo kvalitetnu eno gastro ponudu kao prvi razlog posjeta ovoj zemlji inače poznatoj po svojim prirodnim i kulturnim ljepotama. U tekstu se spominju sir Žigljen, paške sirane Gligora koji je osvojio nagradu prošle godine u Birminghamu na svjetskoj izložbi sireva, hrvatska maslinova ulja koja svake godine budu zastupljena u specijaliziranom vodiču za maslinova ulja Flos Olei te hrvatska vina koja već godinama osvajaju najprestižnije nagrade Decantera.

VIŠE O TEMAMAConde Nast Travellergastronomijahrvatska vinaFood and TravelLonely PlanetHoliday Villas & Cottages
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se