Britanski The Times ne skriva oduševljenje Kornatima

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 15.07.2022.

0

Kornati. Foto: CroModa

Kornati. Foto: CroModa

Prestižnu listu europskih nacionalnih parkova i prijedloga smještaja predvodi Nacionalni park Kornati za koji novinar The Timesa ističe njegovu ljepotu

Britanski The Times objavio je popis 25 europskih nacionalnih parkova koje je vrijedno posjetiti ovog ljeta zbog njihove ljepote i smještajne ponude, a svoje su mjesto na popisu našla i dva hrvatska nacionalna parka, Kornati i Brijuni.

Riječ je o tekstu "25 spectacular European national park stays" novinara Jamesa Stewarta, koji je nastao kao rezultat suradnje Predstavništva HTZ-a u Londonu s uredništvom ovog britanskog medija, kao i sa samim autorom teksta koji je višestruko nagrađivani novinar i dugogodišnji suradnik britanskog The Timesa, Financial Timesa, The Telegrapha i The Guardiana.

Prestižnu listu europskih nacionalnih parkova i prijedloga smještaja predvodi Nacionalni park Kornati za koji novinar ističe njegovu ljepotu koja do posebnog izražaja dolazi kroz pogled iz prekrasne Ville Nai na Dugom otoku, a posebno su istaknuti 500 godina stari maslinici i cijeli arhipelag koji je očarao i George Bernard Shawa, irskog pisca iz 19. stoljeća. Kao osmi prijedlog naveden je Nacionalni park Brijuni u sklopu kojeg je istaknuto i prekrasno prirodno bogatstvo Kamenjaka. Od smještajne ponude u sklopu ovog opisa istaknut je Meneghetti Wine Hotel & Winery, dok se od aktivnosti preporučuje nezaboravna vožnja kajakom po kristalno čistom moru oko Kamenjaka.

Dodajmo kako su Britanci u dosadašnjem dijelu godine, prema podacima sustava eVisitor ostvarili oko 300.000 dolazaka te oko 1,4 milijuna noćenja. Pritom su najviše noćenja ostvarili u Dubrovačko-neretvanskoj, Splitsko-dalmatinskoj i Istarskoj županiji, a gledajući prema destinacijama u Dubrovnik, Split, Konavle, Rovinj i Hvar.


VIŠE O TEMAMAhrvatski turizamKornatiThe TimesHrvatska turistička zajednica
Povezano