Britancima Hrvatska sve privlačnija destinacija

Piše: CroModa, Zagreb, London
Objavljeno 04.11.2013.

1

Union Jack | Foto: Wikipedia

Union Jack | Foto: Wikipedia

Hrvatska turistička zajednica danas je održala konferenciju za medije tijekom koje je predstavila ključne aktivnosti za britansko tržište u 2014. godini

Jutros je otvoren World Travel Market (WTM), jedan od najznačajnih turističkih sajmova na svijetu, na kojem, uz dugogodišnje izlagače, ove godine sudjeluje i 225 novih što je dokaz sve većeg  globalnog značaja londonskog sajma za turističku ponudu u svijetu. WTM se ove godine održava od 4. do 7. studenoga, a Hrvatska turistička zajednica, kao i svih dosadašnjih godina, na štandu veličine 175 m2 zajedno s 11 hrvatskih turističkih subjekata koji će predstaviti svoje programe za nadolazeću sezonu, predstavlja turističku ponudu Republike Hrvatske.

 

Veseli nas činjenica da turističke brojke pokazuju kako se kvalitetnim radom i uloženim naporima britansko tržište okreće i nekim novim destinacijama, poput Splita, Zagreba i Istre

Hrvatska turistička zajednica je danas održala konferenciju za medije tijekom koje je predstavila ključne aktivnosti za britansko tržište u 2014. godini te rezultate i aktivnosti ostvarene na britanskom tržištu u ovoj godini, kao i  novosti u hrvatskoj turističkoj ponudi. Konferenciji za medije je prisustvovalo više od 50 britanskih i 15 najznačajnijih hrvatskih medija. 
 
Ovom prilikom direktorica Hrvatske turističke zajednice Meri Matešić, izrazivši zadovoljstvo velikim odazivom medija, izjavila je: ''Hrvatska je u rujnu ugostila više od 74.000 britanskih gostiju, što je najveća brojka nakon one povijesne iz 1990. godine, kada je broj britanskih gostiju bio najveći ikada. Povećanje broja dolazaka od 25%, odnosno noćenja od 26% u prvih 9 mjeseci ove godine u odnosu na prošlu rezultat je uloženih napora kao i rano započetih aktivnosti na britanskome tržištu. Brojke govore za sebe, Hrvatska postaje sve popularnija destinacija među Britancima, čemu je svakako pridonio i ulazak Hrvatske u Europsku uniju, ali i činjenica da smo zbog odlične povezanosti i ugodne klime idealna destinacija za kratke cjelogodišnje odmore. Ono što Britance dodatno privlači je naša iznimna eno-gastro ponuda, kao i bogatstvo kulturne i prirodne baštine, a u slučaju mladih Britanaca, i odlična festivalska ponuda.’’
 
Direktor predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Londonu Tonko Rilović je nadodao: "Interes britanskih gostiju je, što zbog povezanosti britanskoga pisca Georgea Bernarda Shawa, što zbog popularnosti serije Game of Thrones koja se snimala u Dubrovniku, upravo najveći za taj grad. No, veseli nas činjenica da turističke brojke pokazuju kako se kvalitetnim radom i uloženim naporima britansko tržište okreće i nekim novim destinacijama, poput Splita, Zagreba i Istre, ali i ostalog kontinentalnog dijela Hrvatske."

"Naš je cilj razvoj hrvatskog turizma, ali u skladu s postulatom održivosti. Želimo investirati u nove proizvode koji imaju za cilj produljenje sezone. Za one turiste koji u Hrvatsku dolaze po prvi puta poručujem da će imati prekrasan doživljaj Hrvatske, koja je jedinstvena destinacija, a za one koji su Hrvatsku već posjetili poručujem da će iz godine u godinu imati nešto novo za vidjeti i doživjeti", rekao je ministar Darko Lorencin zaključivši tiskovnu konferenciju.
 
Tijekom konferencije za medije, poznata britanska stručnjakinja za maslinova ulja, Judy Ridgway, predstavila je i degustirala tri vrste cijenjenog hrvatskog maslinovog ulja koje je bilo ponuđeno na kušanje i predstavnicima medija. Inače, Judy Riggway autorica je četiriju knjiga o maslinovim uljima i više od 60 knjiga o hrani i vinu, a osam godina bila je međunarodni sudac za nagradu Zlatni lav, koja se tradicionalno dodjeljuje na venecijanskom filmskom festivalu.
 
Nastup Hrvatske turističke zajednice na ovom sajmu nastavak je aktivnog predstavljanja hrvatske turističke ponude na britanskom tržištu, a uvod u aktivnosti na londonskoj turističkoj burzi bile su ranije odrađene aktivnosti vezane uz Davis Cup, konferenciju za medije i sastanak s TUI-jem u listopadu, te najveće ovogodišnje događanje u Hrvatskoj, ABTA konvenciju u Dubrovniku.
 
Kao i svake godine, na štandu Hrvatske turističke zajednice bit će odrađeni sastanci s brojnim kompanijama, među kojima svakako valja spomenuti British Airways, Jet2.com & Jet2holidays, TUI, CNN, Thomas Cook, Low Cost Travel Group, Orbitz Worldwide, ali i mnoge druge.
 
World Travel Market, vodeći svjetski sajam turističke industrije s tradicijom dužom od 30 godina,  svake godine okuplja oko 50 tisuća turističkih profesionalaca, više od pet tisuća izlagača i oko tri tisuće predstavnika medija iz cijelog svijeta.
 
U okviru sajma, na kojem se tradicionalno predstavlja niz aktualnosti i trendova iz područja turizma, svake se godine održava i stotinjak stručnih skupova. Sutra će tako ETC predstaviti novi promotivni film Europe i rezultate 18 – mjesečnog istraživanja Destination Europe 2020.

VIŠE O TEMAMAHrvatska turistička zajednicaTonko RilovićDanko LorencinJudy RidgwayMeri MatešićWorld Travel Market
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se