Boudoir Precious – 20 čarobnih couture kreacija

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 25.05.2015.

0

Već dobro znana imena hrvatske modne scene - Martina Čičko Karapetrić i Morana Saračević, koje se kriju iza branda Boudoir, predstavljaju kampanju za aktualnu kolekciju Precious

Boudoir Precious | Foto: Mladen Šarić

Boudoir Precious | Foto: Mladen Šarić

Haljine branda Boudoir, kao i uvijek, nisu niti potpuno klasične, niti sasvim suvremene, to je uvijek elegantan balans između starog i novog, lijepog i neobičnog, realizma i fantazije.
Kolekcija se pripremala gotovo četiri mjeseca, a sadrži 20 couture kreacija na kojima se nalazi više od 6000 ručno našivenih latica. Osim toga, po prvi puta nakon dugo vremena, Boudoir predstavlja veliki broj dugih, elegantnih, večernjih haljina. Baš svi modeli u kolekciji izrađeni od dragocijenih starinskih čipki, miljea i tabletića, koji se slažu u jednu neobično lijepu slagalicu, skupocijen i vrijedan vitrail od kojeg su sačinjene haljine iz linije Precious.
"Za kolekciju nam je trebalo oko četiri mjeseca rada na dvadesetak haljina. To je jako puno vremena jer po jednoj haljini nam treba minimalno tjedan dana. Sve je ručno šivano i možemo zaista govoriti o jednom pravom coutureu. Prvi put u paleti, u kolekciji imamo hladne tonove sive koje smo kombinirali za bež elementima. Kolekcija sadrži mnogo dugih haljina mat tekstura, pretapanje i slojevitost boja i materijala, aplicirano cvijeće i latice koje daju jednu razigranu formu i volumen haljinama. Koristili smo jednu izvanrednu manipulaciju materijalima gdje prosječan kupac ne može shvatiti je li to takav materijal ili smo ga mi upravo tako iskreirali" izjavile su Martina Čičko Karapetrić i Morana Saračević.

Kao i sve kampanje do sada, i ovu potpisuje ponajbolji hrvatski fotograf - Mladen Šarić, koji sve što radi pretvori u pravu modnu bajku stoga ne čudi dugogodišnja suradnja s ovim fotografskim genijalcem. Za ovo snimanje specijalno je izgrađen zahtjevan set po zamisli fotografa koji je bio smješten u šumi gdje se i održalo snimanje.

Izvanredan i neobičan-make up osmislio je Saša Joković, kosu je stilizirala i uredila Milena Maršić iz salona Glamour. Modeli su Larisa, Arijana i Karmen iz agencije Colors Model Management.

VIŠE O TEMAMAColors Model ManagementBoudoirMartina Čičko KarapetrićMorana SaračevićMladen ŠarićSaša Joković
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se