Boogie Lab novo je cool mjesto u Zagrebu

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 13.03.2023.

0

Foto: Filip Popović

Foto: Filip Popović

Otvara se najveći pekarski laboratorij u najluđoj atmosferi. Boogie Lab je bistro, pekarnica i bar smješten u novom kompleksu Park kneževa u ulici Kneza Borne u Zagrebu.

Na više od 450 m2 unutarnjeg prostora, te velike terase s dvorišne strane, prekrasne interpolacije koju potpisuju VMD I 3LHD studio, smjestio se Boogie Lab. Mjesto je ovo u kojem ćemo se osjećati kao u vlastitiom domu, mjesto u kojem ćemo uživati u izvrsnoj hrani te pićima koja nas vode u vrijeme američke prohibicije.

Hrvatskoj gastro sceni dobro poznata dva lika – Karlo Vulin i Mladen Vidović, udružili su znanje i kreirali mjesto u kojem ćemo uživati od 7 sati ujutro pa sve do ponoći. Već pri samom ulasku dočekat će nas zvukovi disca, soula, funka i bluesa.

Ovaj bistro u retro izvedbi ima 150 sjedećih mjesta, unutra i na terasi koja je odvojena od gradske vreve. "Imali smo odriješene ruke prilikom uređenja prostora. Želja nam je da se ljudi zaista dobro osjećaju u ovom prostoru. Koncept najbolje opisuje slogan sunshine, moonlight i good times preuzet od poznatog refrena pjesme Blame It on the Boogie grupe Jacksons 5!" – otkriva Mladen Vidović prema čijim idejama je dizajniran ovaj prostor.

Boogie Lab

Boogie Lab

Laboratorij okusa Boogie Lab postavljen je tako da razvija nove tehnologije, okuse i jela. Koncept Boogie-a počinje u ranim jutarnjim satima kada dominira priča craft pekarnice i doručka s naglaskom na kruhove koji se peku na licu mjesta te jela koja se mogu ponijeti. Peciva od lisnatog tijesta s raznim nadjevima, kombinacije kiselih gljiva i bešamela, pečenih cherry rajčica, pesta od bosiljka do egzotičnih kombinacija poput kimchia i pizze iz pravokutnih plehova samo su dio jutarnje ponude.

Kako dan odmiče, u periodu od 9 do 12 sati ovdje je sve podređeno brunchu koji ćemo rado provesti u društvu poslovnih partnera ili pak prijatelja. Brunch meni uključuje eggs benedict, shakshuku i druge delicije. Za ručak tu je izbor od devet jela među kojima su tjestenine od fermentiranog tijesta s umacima i punjenjima, bogate salate, piletina sa sourdough mlincima te drugo.

Karlo Vulin i Mladen Vidović

Karlo Vulin i Mladen Vidović

"Namirnice se u Boogie-u iskorištavaju maksimalno, npr. ako ostane kruh, prokuhava se i puštamo da fermentira dva dana, procijedi se i od ostatka mase radimo pastu koju koristimo u okruglicama nalik na falafel. Izdvojeni sok se reducira dok ne dobijemo umak prepun okusa, koji zatim dodajemo raznim jelima. Tako namirnicama dajemo novu namjenu!" – otkriva Karlo Vulin, jedan od začetnika sourdough revolucije, te dodaje: "Ono što nam ostaje od lisnatog tijesta, koristi se za pripremu slatkog složenca od kruha ili bread pudinga!"

Od 18 sati završava dnevna ponuda te počinje ona večernja. Velikim zavjesama, kao u teatru, odvaja se dnevni dio, počinje good times atmosfera te vrijeme moonlight menija čiji su zalogaji u obliku tapasa. Svako jelo nosi jedno tijesto koje je unaprjeđeno na njima svojstven način. Namirnice koje koristi Boogie lokalnog su porijekla, mlijeko je tako s Velebita, sirni proizvodi su iz sirane Vedrine, a povrće je s Dolca.

Foto: Filip Popović

Foto: Filip Popović

Boogie bar nudi dva blenda Boogie kave te crfat piva. Za vinsku priču zadužen je bio  Zvonimir Krželj, dok je barmen Jere Bebić kreirao koktel kartu inspiriran koktelima s početka 20. stoljeća i pića iz razdoblja američke prohibicije.

Boogie će od srijede postati mjesto kojem ćemo se svakodnevno rado vraćati. Nekoliko njegovih priča, uređenje koje pri svakom dolasku otkriva nove detalje, te osoblje koje će prepoznaati naše želje najbolja su pozivnica.


VIŠE O TEMAMApekarnice u Zagreburestorani u ZagrebuKarlo VulinMladen Vidović
Povezano