Bol ima novi vizualni identitet

Piše: CroModa, Bol, Zagreb
Objavljeno 16.06.2014.

0

Kreiranjem suvremenog verbalnog i vizualnog identiteta, Bol je prepoznao važnost brendiranja destinacije s posebnim naglaskom na jedinstvenu plažu Zlatni rat, kao jedan od simbola Jadrana i hrvatskog turizma. 

Bol i turistička zajednica općine Bol dobili su novi vizualni identitet

Novi vizualni identitet predstavlja iskorak u procesu pozicironiranja destinacije na međunarodnoj turističkoj mapi. "Ideja je bila definirati jedinstven vizualni identitet za cijelu destinaciju i s njime uskladiti vizualne identitete turističkih usluga koje im ova destinacija pruža, koji do ovog trenutka nisu imali jasnu međusobnu poveznicu i bili jedinstvena priča  destinacije" -  kazao je Markito Marinković, direktor TZ općine Bol. 
Na sastanku Skupštine i Turističkog vijeća TZO Bol autori agencije za kreativne komunikacije i branding CARLI+SOSA, Igor Carli i Goran Šoša, prezentirali su rješenje novog vizualnog identiteta destinacije Bol, rekavši par riječi o samom rješenju: "Distanciranjem od 'očekivanog' načina vizualiziranja Zlatnog rata kao simbola Bola kroz znak ili logotip, stvoren je suvremeni verbalni i vizualni identitet koji funkcionira na većini stranih jezika, što je u turizmu od velike važnosti, a tematski slogani unutar istog vizualnog jezika stvaraju modularan verbalni i vizualni sustav komunicirajući činjenice vezane za destinaciju i pripadajuće manifestacije.

Nijansom plave boje koja nastaje spajanjem mora i bijelog žala prisutnog na Zlatnom ratu, definirana je osnovna boja ovog identitetskog sustava".

VIŠE O TEMAMAHrvatska turistička zajednicaZlatni ratCARLI+SOSAIgor CarliGoran ŠošaMarkito Marinković
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se