Bend MY BABY u subotu stiže u Tvornicu kulture

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 24.04.2023.

0

Foto: @notjusthanione

Foto: @notjusthanione

Bend MY BABY otvorio je svoju proljetnu europsku turneju 20. travnja koncertom u Dortmundu, a već sljedeće subote stiže i u Zagreb

Iskusna se trojka koju čine Cato van Dijck, Joost van Dijck i Daniel ''Dafreez'' Johnston 29. travnja vraća u Tvornicu kulture kako bi promovirala svoj peti studijski album ''sake sake sake''.

Nakon što su u siječnju i veljači odradili veliku novozelandsku turneju, MY BABY proljeće 2023. godine provest će na svojoj europskoj turneji u sklopu koje će obići 11 europskih gradova. Nakon prošlotjednih klupskih koncerata u Dortmundu, Zürichu i Münchenu, ovaj će tjedan uz Nürnberg, Prag, Budimpeštu i Beograd čak dva puta nastupiti i u Hrvatskoj.

Miljenici zagrebačke publike po četvrti će put svojom posebnom energijom te ritmičnim i hipnotičkim zvukom rasplesati Tvornicu kulture, a veliki će tjedan zatvoriti nastupom na Egofree festivalu u Splitu. Svibanj je rezerviran za američku turneju.

Bend MY BABY na scenu je debitirao 2013. godine albumom ''Loves Voodoo!'', a svoj su psihodelični plesni zvuk s elementima bluesa, voodooa, gospela, EDM-a i trancea nastavili razvijati kroz albume ''Shamanid'' i EP ''Remedy II'' objavljene 2015. godine, ''Prehistoric Rhytm'' iz 2017., ''MOUNAIKI – By The Bright Of Night'' iz 2018. te ''LIVE!'' iz 2019. godine.

Osim po svom jedinstvenom zvuku, MY BABY posebni su i po svojim live izvedbama jer, uz zaraznu energiju koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, svoju glazbu sviraju isključivo na gitarama i bubnjevima, bez matrica i semplova u što će se zagrebačka publika moći uvjeriti sljedeće subote, 29. travnja u Tvornici kulture.


VIŠE O TEMAMAMy Babykoncerti u ZagrebuTvornica kulture
Povezano