BBC Getaways gledatelje vodi u 'staru damu hrvatskog turizma'

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 28.01.2020.

0

BBC Getaways

BBC Getaways

Britanski TV voditelji Jennifer Reoch i Joe Lindsay gledatelje će upoznati s povijesnim značajem Opatije, 'stare dame hrvatskog turizma'

U organizaciji Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Londonu, turističkih zajednica Kvarnera, grada Rijeke i otoka Krka, u Hrvatskoj je snimljena emisija BBC Getaways, posvećena ovogodišnjim najatraktivnijim turističkim destinacijama diljem svijeta. Epizoda o Kvarneru bit će emitirana uoči službenog otvorenja programa Rijeke, Europske prijestolnice kulture 2020., u sklopu 11. sezone emisije, 30. siječnja na programu BBC 1 te 3. veljače na BBC 2, ali i na brzorastućoj BBC iPlayer platformi s mjesečnim dosegom od preko 17 milijuna britanskih gledatelja i 426 milijuna gledatelja širom svijeta.
Britanski TV voditelji Jennifer Reoch i Joe Lindsay gledatelje će upoznati s povijesnim značajem Opatije, "stare dame hrvatskog turizma" te istaknuti sve pogodnosti zdravstvenog turizma ovog dijela Hrvatske.
Prikazat će se Villa Angiolina, zatim prvi hotel na hrvatskoj obali, hotel Kvarner, a ekipa BBC-ja plovit će i uzduž šetnice Lungomare. U emisiji će se prikazati znamenitosti grada Rijeke, kao i lokacije uključene u program Europske prijestolnice kulture, od HNK Ivana plemenitog Zajca, Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja, Peek&Poke muzeja do Trsata i Trsatskog kaštela. Sadržaj emisije obogatit će i posjet otoku Krku gdje će voditelji degustirati morsko pjenušavo vino Valomet, a cijeli Kvarner prikazati kao cjelogodišnju destinaciju inovativne ponude.

Povodom prikazivanja emisije, voditelj Joe Lindsay posebno ističe Rijeku kao city break destinaciju izrazitog potencijala i nekonvencionalne ponude idealne za britansko emitivno tržište. „Oduševljen sam s Rijekom i smatram da je Britanci tek trebaju otkriti. Nesumnjivo će postati hit destinacija intrigantne povijesti koja je manje poznata u Velikoj Britaniji. Oduševljeno sam otkrio da je Rijeka domovina torpeda, a saznao sam i poveznicu grada i Georgea Von Trappa koji je poslužio kao inspiracija za film „Moje pjesme, moji snovi“. Iako nisam obožavatelj tehnologije, bio sam očaran inovativnim muzejima poput Peek&Poke i otmjenom arhitekturom kazališta Ivan pl. Zajc. Planiram se ubrzo ponovno vratiti, a posebno želim posjetiti jahtu Galeb“, izjavio je Lindsay.
 
Emisija BBC Getaways prikazuje atraktivne svjetske destinacije, a uz Rijeku, Opatiju i otok Krk, nova sezona obuhvatit će i destinacije poput Menorce, Philadelphije, Praga, Brna, Krete i Seville.

VIŠE O TEMAMABBCJennifer ReochJoe LindsayRijekaOpatijahrvatski turizam
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se