Avangardni Opeth napokon u Zagrebu 26. rujna

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 13.09.2022.

0

Opeth. Foto: Promo

Opeth. Foto: Promo

Legende švedskog progresivnog metala i jedan od najznačajnijih bandova svih žestokih glazbenih žanrova posljednja tri desetljeća, veliki Opeth u zagrebačku Tvornicu kulture stići će u ponedjeljak, 26. rujna 2022.

Ekskluzivan klupski koncert i jedini njihov nastup u regiji prilika je za domaće fanove da konačne uživo provjere Mikaela i ekipu, po mnogima svirački jednu od najboljih skupina glazbenika koje je metal žanr dao unazad dugo vremena.

S 13 studijskih izdanja iza sebe, od kojih je još uvijek aktualan “In Cauda Venenum” objavljen prošlog rujna, Opeth su kroz karijeru prolazili kroz mnoge žanrove, zadržavši se u posljednje vrijeme na klasičnom progresivnom rocku, koji je uz povremena skretanja ka starim žešćim smjerovima imao sada sve više upliva i jazza. Upravo aktualan album uhvatio je univerzalne pohvale glazbenih medija diljem svijeta, pa ga tako glazbeni portal Wall Of Sound naziva njihovim najboljim izdanjem cijele prog ere, uz ocjenu 10 od 10.

Naoružani prebogatim katalogom i po mnogima na svom sviračkom vrhuncu, Opeth su danas institucija progresivnog modernog zvuka i band koji je utjecao na cijeli niz današnjih progresivnih bandova.Sve ulaznice kupljene za prvi termin (22. ožujka) vrijede i za koncert 26. Rujna 2022. godine. Svi kojima novi datum ne odgovara mogu vratiti ulaznicu od 15. do 31. ožujka 2021. na prodajnom mjestu gdje su je kupili. Preostali kontigent u prodaji je po cijeni od 200 kn, a ostane li ih, ulaznice će na dan koncerta koštati 230 kn. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13), Aquarius CD Shop (Varšavska 13), Dallas Music Shop Rijeka (Splitska 2a), sva prodajna mjestima Eventima i online www.eventim.hr.


VIŠE O TEMAMAOpethkoncerti u ZagrebuTvornica kulture
Povezano