Austrijski festivali koje ovog ljeta ne smijete propustiti

Piše: Srečko Zajec, Zagreb
Objavljeno 23.04.2024.

0

Foto: Electric Love

Foto: Electric Love

Donosimo presjek nekoliko najbitnijih austrijskih festivala koji će vas privući neovisno o tome da li ste ljubitelj elektronske glazbe, žestoke alternative ili pak nečeg trećeg

Neovisno o tome da li preferirate elektronsku ili žešću alternativnu glazbu, ovoljetna austrijska festivalska ponuda nikako vas neće ostaviti ravnodušnima. Da Austrija ima mnoštvo odličnih događaja nije velika tajna, a mi u ovom kratkom vodiču izdvajamo tri apsolutno najatraktivnija događaja ovog ljeta.

Nova Rock - 13.06.-16.06.2024.

Foto: Nova Rock

Foto: Nova Rock

Jedan od najvećih alternativnih festivala ove godine predstavlja posebno upečatljiva imena. Od vodećih imena svakako treba izdvojiti povratak Avenged Sevenfolda, ali i nastup sastava kao što su Green Day, Jane's Addiction, Parkway Drive, Pendulum, Bring Me The Horizon i drugi. Ne sumnjamo da će i ovogodišnja edicija festivala zasigurno privući masu fanova alternativne scene.

Electric Love Festival - 04.07.-06.07.2024.

Događaj koji se inače originalno odvijao svako proljeće unatrag nekoliko izdanja odvija se po ljetu. U obližnjem Grazu nesvakidašnja ponuda moderne glazbe koja rangira od elektronske pa sve do avangardne i one najizbirljivije može ostaviti na mukama. Za sad je u pet rundi najava obavljena impresivna lista gostovanja kao što su Armin Van Buuren, Chase & Status, Fisher, Scooter i njima slični. Line-up je popunjen mnogim atraktivnim imenima pa ne sumnjamo u tradicionalno dobru zabavu.

Frequency Festival - 15.08.-17.08.2023.

Foto: Frequency Festival

Foto: Frequency Festival

Široj publici najzanimljiviji je svakako Frequency festival koji sredinom kolovoza pokriva širok spektar glazbenih žanrova - od indie, pop, edm pa sve do rock glazbe. Ovoljetna ponuda ponovno izgleda sjajno. The Offspring, Rise Against, Yungblud, Raf Camora i ostali obećavaju nezaboravni provod. Velika količina karata je već rasprodana pa je sad zadnji trenutak za razmisliti o odlasku na ovaj sjajni događaj.


VIŠE O TEMAMAglazbeni festivaliNova Rock FestivalElectric Love FestivalFrequency Festival
Povezano