Audi A6 Avant: Trendseter u višoj srednjoj klasi

Piše: CroModa.com, Zagreb
Objavljeno 20.05.2011.

0

Audi još jednom pokazuje put s novim modelom A6 Avant, pravim trendseterom u višoj srednjoj klasi vozila.

Audi A6 Avant

Audi A6 Avant

Sa 4,93 metara dužine Audi A6 Avant već na prvu izgleda hitro i okretno. Njegove su proporcije sportske, a niska linija krova se nastavlja u izdužene D-stupove. Audi u dodatnoj opremi nudi vizualno i tehnološki fascinantna LED prednja i stražnja svjetla.

Novi Audi postavlja standarde svojom malom težinom. S aluminijskim sastavnim dijelovima od kojih se sastoji otprilike 20 posto karoserije, Audi je kao globalni pionir u laganim konstrukcijama ponovo podigao standard za jedan stupanj. Bruto masa smanjena je za 70 kilograma u odnosu na prethodni model. Tako na primjer A6 Avant 2,0 TDI ima ukupnu masu od samo 1.640 kilograma.

Zapremnina prtljažnog prostora iznosi 565 litara, što se može povećati na 1.680 litara preklapanjem naslona stražnjih sjedala. Audi kupcima nudi brojne elegantne dodatke u dodatnoj opremi. Na samom vrhu tog popisa nalazi se automatski poklopac prtljažnika. Kombinacijom poklopca prtljažnog prostora s električnim upravljanjem i praktičnim ključem, pojedini pokreti u predjelu stražnjeg odbojnika aktiviraju sustav i poklopac se automatski otvara.

Audi nudi šest motora sa sustavom direktnog ubrizgavanja za novi A6 Avant: dva benzinska i četiri TDI motora. Njihova snaga je u rasponu između 130 kW (177 ks) i 230 kW (313 ks). Velika snaga uspješno se kombinira s izuzetno niskom potrošnjom goriva. Prosječna potrošnja motora 2,0 TDI iznosi malih 5,0 litara goriva na 100 km. Svi motori koriste tehnologije s Audi modularne platforme za osiguranje učinkovitosti, a koje su pomogle pri smanjenju potrošnje goriva za čak 18 posto.

Ovisno o modelu motora, novi A6 Avant proizvodi se s mjenjačem sa šest brzina, sportskim mjenjačem sa sedam brzina S tronic, bezstupanjskim mjenjačem multitronic ili praktičnim automatskim mjenjačem s osam brzina tiptronic. Osim modela s pogonom na prednje kotače, dostupan je i model s novom najnaprednijom preinakom quattro stalnog pogona na sva četiri kotača. Sportski diferencijal, koji se može naručiti u dodatnoj opremi, raspodjeljuje snagu između stražnjih kotača.

Audi A6 Avant

Audi A6 Avant

Šasija je također vrlo sofisticirana i predstavlja kombinaciju sportske dinamičnosti i izuzetne udobnosti. Dinamičan Audi sustav za odabir načina vožnje dolazi u osnovnoj opremi, a novi elektro mehanički servo upravljač vrlo je učinkovit. Na inačicama s pogonom na prednje kotače, ESP elektronički sustav za nadzor stabilnosti vozila s elektroničkim diferencijalom s ograničenim proklizavanjem osigurava još preciznije upravljanje automobilom. Dodatna oprema uključuje prilagodljiv zračni ovjes i dinamičan sustav upravljanja, potonji će biti dostupan malo kasnije.

Unutrašnjost novog modela A6 Avant elegantna je i čistog dizajna, besprijekorne kvalitete izrade s puno lijepih detalja i uzorite razine ergonomije. Među tehnološki najnaprednijim opcijama koje se mogu naručiti u dodatnoj opremi nalaze se head-up display, prilagodljiva svjetla promjenjive visine svjetlosnog snopa, prednja sjedala s funkcijom ventilacije i masaže te brojni infotainment sklopovi. Na samom vrhu infotainment opreme nalaze se sustav za navigaciju s tvrdim diskom MMI plus i sustav ozvučenja Bang & Olufsen Advanced Sound System.

Audi connect, najnapredniji sustav za povezivanje na internet, također je pronašao svoje mjesto u novom modelu Audi A6 Avant pri samom vrhu paketa opreme. U suradnji s tvrtkom Google, ovaj sustav omogućuje posebne mrežne usluge u automobilu, uključujući pretraživanje interesnih točaka (POI) s glasovnim upravljanjem. Wi-Fi hotspot putnicima omogućuje slobodno surfanje i slanje i primanje e-pošte u vožnji. Audi internetsko emitiranje informacija o stanju u prometu u stvarno vrijeme informira vozača o gustoći prometa na odabranoj cesti.

Novi A6 Avant može biti opremljen svim sustavima za pomoć i sigurnost marke, a kako bi vožnja u njemu bila još bolji doživljaj. Neki sustavi blisko surađuju sa sustavom za navigaciju MMI plus, dodatno poboljšavajući njegove mogućnosti. Nova funkcija u Audi proizvodnom programu, sustav pomoći pri parkiranju sa zaslonom 360° bit će dostupna malo kasnije. Četiri male kamere snimaju neposredno okruženje vozila.

Brzi softver kombinira ove slike i prikazuje ih na različite načine, u različitim prikazima, na velikom zaslonu u automobilu.

Audi A6 Avant u prodajne salone svih većih europskih tržišta dolazi u kasno ljeto ove godine.

VIŠE O TEMAMAAudiA6 Avantviša srednja klasaautomobili
Povezano


Još iz rubrike Auto

Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se