Antonio Sánchez na Backstage Live Pula Festivalu

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 15.07.2021.

0

Antonio Sánchez

Antonio Sánchez

3. Backstage Live Pula Festival ove je godine jedno od rijetkih koncertnih događanja u Hrvatskoj na kojem publika može uživati u gostovanju inozemnih glazbenika

Nakon fantastičnog nastupa američke fusion grupe Forq, večeras na pozornicu Istarskog narodnog kazališta u Puli stiže Antonio Sánchez Special Quartet with Donny McCaslin, Miguel Zénon & Scott Colley!
Antonio Sánchez je stari znanac hrvatske publike jer je u Hrvatskoj nastupao kao bubnjar Dianne Reeves i Pata Methenyja, a svirao je i na velikom koncertu Olivera Dragojevića u u Carnegie Hallu. Uz to mu je i supruga, jazz glazbenica Thana Alexa iz Hrvatske pa se u našu zemlju uvijek rado vraća i iz privatnih razloga!
Antonio Sánchez, višestruko nagrađivani i jedan od najtraženijih bubnjara na međunarodnoj jazz sceni, ovoga puta u Pulu dolazi kao dio super grupe talentiranih glazbenika - Antonio Sánchez Special Quartet with Donny McCaslin, Miguel Zénon & Scott Colley. 15. srpnja s njim nastupaju još tri vrhunska virtuoza: Miguel Zenon (alt saksafon), Scott Colley (kontrabas), Donny McCaslin (tenor saksofon).

Repertoar ove super grupe s korijenima u tradiciji i modernim zaokretom, pruža očaravajuću glazbenu avanturu u svakom trenutku! Baš kao i Antonio Sanchez, i ostatak kvarteta je surađivao s mnogim glazbenicima i ostvario uspjehe u bogatoj karijeri. Primjerice karijeru Donnyja McCaslina je obilježilo sudjelovanje na posljednjem albumu Davida Bowieja “Blackstar”. I Miguel Zenon i Scott Colley su više puta bili nominirani za nagradu Grammy i slove kao jedni od najboljih glazbenika.

Antonio Sánchez je snimao i nastupao na turnejama uz glazbenike kao što su Chick Corea, Gary Burton, Kenny Werner, Charlie Haden, Herbie Hancock, Wayne Shorter, Dee Dee Bridgewater i Dianne Reeves. Surađuje i s novijom generacijom glazbenika među kojima su i Joshua Redman, Chris Potter, John Patitucci, David Sanchez, Marcus Roberts, Avishai Cohen, Miguel Zenon, Scott Colley, Dave Samuels, Luciana Souza, Billy Childs i Claudia Acuña. Osim toga, void i vlastite sastave s kojima je snimio sedam albuma. U ostvarenju tih projekata uz njega su svirali slavni glazbenici, među ostalima Joe Lovano, Pat Metheny, Chick Corea, Christian McBride, Brad Mehldau, John Scofield i Miguel Zenon.

Svoje vrhunsko bubnjarsko umijeće pokazao je i radom na glazbi za film “Birdman” koji je nagrađen s četiri Oscara. Osim što je skladao sve skladbe, odsvirao ih je solo. Glazba koju je snimio za ovaj film donijela mu je veliku popularnost.

VIŠE O TEMAMAAntonio Sánchez Special QuartetBackstage Live Pula

Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se