A'marie: Vilinski bajkovita i elegantna ljetna kolekcija

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 22.04.2013.

0

U vremenu obilježenom suprotnostima, između realnog i virtualnog te dobra i zla, nove kreacije brenda A'marie nameću se kao imperativna protuteža užurbanom urbanom životu

Bez potrebe da robuje diktatu trendova, A'marie izbjegava površnu fascinaciju brzim modnim mijenama te u novoj kolekciji za proljeće/ljeto 2013. ostaje dosljedna svomu autorskom rukopisu, ponudivši nam jednu od najljepših i najsofisticiranijih radova u njezinu dosadašnjem opusu. Emocije su glavni kreativni alat dizajnerice Anamarije Brkić – svaki novi model haljina, kaputića, topova i hlača protkan je optimizmom, toplinom, nježnošću i pozitivnošću, čime se naglašava bajkovita romantičnost njena prepoznatljivog stila.
Progresivno i moderno lice kolekciji nudi pregršt vizualno upečatljivih detalja, često u namjernom kontrastu sa samim modelom. Metalni maksi-cifovi pojavljuju se na haljinama, suknjama i topovima izrađenima od najfinijih svilenih šifona i tila, jastučići koji proviruju kroz orukavlja svilenih haljina presvučeni su metalnim pletivom, a velike plohe kontrastnih jarkih boja otvaraju se u prorezima i višeslojnim krojevima šorceva i hlača neutralnih i pastelnih tonova. U vremenu obilježenom suprotnostima, između realnog i virtualnog te dobra i zla, nove kreacije brenda A'marie nameću se kao imperativna protuteža užurbanom urbanom životu. Čipka u funkciji dekorativnih poruba, kristalni kamenčići raštrkani površinom tkanine, trgane trake šifona iznova spajane u tonske kolorističke kompozicije na večernjim, korzetiranim modelima haljina – Anamarijin minimalizam ove sezone otkriva svoje drugo, dekorativno lice, ali na suptilan, gotovo filigranski način. Fluidne linije novih modela naglašavaju ženstvenost i figuru, unatoč ispresijecanim geometriziranim krojevima i asimetričnim konstrukcijskim detaljima te dodatno dinamiziraju siluetu zahvaljujući mekim i podatnim tkaninama koje savršeno ističu obrise tijela.
'Clothes made of dreams' već je godinama popratni slogan brenda, a upravo ovosezonska kolekcija predstavlja najkonkretnije utjelovljenje te ideje – vilinski bajkovita i profinjeno elegantna, nova kolekcija eterična je reinterpretacija bezvremenskog ultraženstvenog chica.  

U ulozi modela je Suzana Horvat (Ford Models), make-up potpisuje Sanja Hrstić Kuterovac, kosu Lea Svetec (L'Oreal Professionnel), a fotografiju Maja Kljaić.

VIŠE O TEMAMAAnamarija BrkićA'marieSanja Hrstić KuterovacSuzana HorvatFord ModelsLea SvetecMaja Kljaić

Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se