Aleksandra Dojčinović i hokejaši Medveščaka za hrvatske školarce

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 10.02.2015.

1

Modna dizajnerica Aleksandra Dojčinović i hokejaši Medveščaka udružili su snage kako bi prikupili donacije za školske obroke djeci iz obitelji lošijeg imovinskog

"Udomi me i osiguraj obrok djeci u školama" riječi su koje bi izgovorili, kada bi naravno mogli govoriti, mali plišani medvjedići točnije plišane medvjedice odjevene u kreacije modne dizajnerice Aleksandre Dojčinović i snimljene u foto kampanji koja najavljuje nacionalnu humanitarnu akciju udruge Portal dobrote i hokejaša Medveščaka. Međutim, za njih su u svrhu prikupljanja donacija za školske obroke učenicima iz obitelji lošijeg imovinskog stanja progovorili upravo popularni zagrebački Medvjedi.

Možda sam u početku i bila malo sumnjičava kad su mi rekli da će upravo sami hokejaši osmisliti kampanju za promociju plišanih Medvjedica u Lei Lou kreacijama, no kada sam prvi put čula i vidjela skice njihovih ideja, ostala sam impresionirana

Naime, hokejaši Medveščaka odlučili su podržati veliku i važnu nacionalnu kampanju "Da niti jedno dijete u hrvatskim školama ne bude gladno" humanitarne udruge Portal dobrote čiji je cilj pomoći onoj djeci čiji roditelji nisu u mogućnosti financirati školske obroke zbog lošijeg imovinskog stanja, a koja nisu u programu socijalne skrbi budući im roditelji mjesecima ne primaju plaću ili su pod ovrhama ili imaju iznimno niska primanja.
Tijekom prosinca hokejaši Medveščaka, slaveći svoju 100. utakmicu u KHL prvenstvu i svoj 100. gol u drugoj klupskoj KHL sezoni, donirali su sredstva za 400 školskih obroka. Svjesni situacije kako je ovo odličan početak, ali ne i dovoljno sredstava za ovu kampanju, Medvjedi su pozvali i svoje prijatelje da im se pridruže. Među prvima kampanji se pridružila poznata hrvatska modna dizajnerica Aleksandra Dojčinović i njezin Lei Lou tim! Dizajnerica je posebno za ovu akciju dizajnirala 30 ekskluzivnih kreacija i u njih odjenula 30 plišanih Medvjedica.

"Ovo je bio vrlo zabavan i kreativan, mada nimalo lagan izazov za mene i zajedno sa svojim timom uživala sam u stvaranju. Svo vrijeme bilo smo vođeni mišlju kako činimo jedno veliko i dobro djelo za naše školarce i bili smo svjesni da je u tom trenutku njihova sreća u našim rukama. Dizajnirali smo 30 modela haljina za Medvjedice koje su ustvari replike naših 'slavnih' modela za odrasle i bio je izazov svaki od tih modela prilagoditi na ovu veličinu i pritom paziti na kvalitetu izvedbe", izjavila je modna dizajnerica Aleksandra Dojčinović i dodala: "Možda sam u početku i bila malo sumnjičava kad su mi rekli da će upravo sami hokejaši osmisliti kampanju za promociju plišanih Medvjedica u Lei Lou kreacijama, no kada sam prvi put čula i vidjela skice njihovih ideja, a zatim vidjela finalne fotografije, ostala sam impresionirana. Nevjerojatno je i predivno da su ti snažni, pa čak i grubi dečki koje gledamo na ledu u svoj onoj opremi i gdje je fizički, grubi kontakt dio svake sekunde njihove igre, osmislili ovako nježne, simpatične i zabavne scene. Doista imaju veliko srce!".Naime, zadatak hokejaša bio je odabrati 'svoju Medvjedicu' i prirediti joj jedno iznenađenje za prvi susret, a koji je zatim svojim aparatom zabilježio mladi fotograf Ivan Pavliš. Hokejaši su tako svoje nove prijateljice, odjevene u kreacije Aleksandre Dojčinović, izveli na čaj, zaigrali s njima partiju karata, nacrtali njihov portret, čitali im bajke, darovali cvijeće, pripremili torte...

Naravno, cilj kampanje je prikupiti novčane donacije za dječje školske obroke u hrvatskim školama. Upravo iz tog razloga ovo snimanje samo je uvod u akciju prikupljanja donacija za obroke. Donacije će se prikupljati prodajom plišanih Medvjedica u kreacijama dizajnerice Aleksandre Dojčinović te prodajom ekskluzivnog kalendara s fotografijama hokejaša i Medvjedica tiskanog u limitiranom broju primjeraka.

Prodajom 30 plišanih Medvjedica plan je osigurati jednogodišnje obroke u školama za 30 hrvatskim učenika. Stoga je početna cijena jedne plišane Medvjedice u kreaciji Aleksandre Dojčinović 1.600,00 kuna što odgovara vrijednosti školskih obroka za jedno dijete tijekom jedne cijele školske godine. Medvjedice su u prodaji od 14.2. – praznika ljubavi, a mogu se kupiti putem stranice www.aukcije.hr na kojoj je svaki donator u mogućnosti ponuditi i veću donaciju i tako osigurati još veći broj obroka, putem facebook stranice udruge Portal Dobrote, putem www.medvescak.com kao i putem facebook stranica KHL MEDVEŠČAK Zagreb i modnog brenda Lei Lou.

Limitirana edicija kalendara s fotografijama iz kampanje po cijeni od 45 kuna, što je jednako vrijednosti tjednog obroka za jednog hrvatskog školarca, bit će u ekskluzivnoj prodaji također od 14.2.  i zatim na domaćim utakmicama Medveščaka koje se igraju u Domu sportova 20. i 22. veljače. Kalendar se može naručiti putem facebook stranice udruge Portal Dobrote i KHL MEDVEŠČAK Zagreb.

Sav prihod ostvaren prodajom plišanih Medvjedica i promotivnih kalendara u cijelosti će biti doniran za kampanju „Da niti jedno dijete u hrvatskim školama ne bude gladno“ humanitarne udruge Portal dobrote čiji je cilj pomoći onim hrvatskim učenicima čiji roditelji nisu u mogućnosti financirati školske obroke zbog lošije imovinskog stanja, a koja nisu u programu socijalne skrbi budući im roditelji mjesecima ne primaju plaću ili su pod ovrhama ili imaju iznimno niska primanja.

Osobne i korporativne donacije za školske obroke u sklopu kampanje 'Da niti jedno dijete u Hrvatskim školama ne bude gladno' moguće je uplatiti i direktno na žiro račun Humanitarne udruge Portal dobrote, broj računa HR5924020061500035096 (Erste banka). Vrijednost jednog školskog obroka procijenjuje se na 9,00 kuna.

VIŠE O TEMAMAAleksandra DojčinovićKHL MedveščakIvan Pavliš
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se