Ako želite imati savršenu kosu ljeti, slijedite ovih 9 koraka!

Piše: A.Š., Zagreb
Objavljeno 10.07.2018.

2

Ilustracija | Foto: Calzedonia

Ilustracija | Foto: Calzedonia

Što savjetuju profesionalci kako bi vaša kosa ovog ljeta ostala zdrava i sjajna pročitajte u nastavku! Čeka vas 9 zlata vrijednih savjeta.

Ljeto je vruće godišnje doba kada na kosu negativno utječu vanjski faktori: vjetar, znoj, sunčeve zrake. Kako to izbjeći i očuvati zdravlje kose? Provjerili smo kod profesionalaca!

Profesionalci savjetuju pridržavanje nekoliko jednostavnih pravila, idemo redom:


1. Uvijek kada je vani sunčano, pokrijte glavu šeširom ili kapom koji će vas zaštititi od pregrijavanja, a kosu od ultraljubičastog zračenja, vjetra i znoja.

2. Koristite posebne proizvode za kosu. U ovom su periodu posebno korisni šamponi, regeneratori, balzami i druga sredstva koja sadrže prirodne tvari, među njima i biljna ulja i kokos. Oni će obnoviti strukturu vlasi te je hraniti i hidratizirati cijelom njenom duljinom.

3. Ne perite kosu previše često. Prati ju je potrebno jednom u nekoliko dana, ovisno o tome koliko je prljava. Šampon kojim je tretirate trebao bi biti za učestalo pranje.

4.  Što je moguće rjeđe koristite sušilo za kosu, peglu, figaro i ostala pomagala koja kosu mogu oštetiti.

5. Jednom da dva puta tjedno razmazite svoje pramenove maskom koju možete kupiti ili je napraviti sami kod kuće. Vrhnje, kefir, biljna ulja i drugi sastojci nahranit će kosu vitaminima i mineralima te joj podariti sjaj i ljepotu.

6. Za bojenje kose koristite samo sredstva s blagim sastavom i brižnom formulom ili pak prirodna sredstva za bojanje poput kane.

7. Obavezno koristite posebnu kozmetiku napravljenu za ljetnu njegu poput seruma i sprejeva koje nije potrebno ispirati. Oni će hidratizirati i zaštiti vašu kosu bez osjećaja dodatne težine.

8. Nakon pranja kose, u vodu za posljednje ispiranje dodajte listiće ljekovitih trava poput kamilice, melise, stolisnika, kadulje...

9. Za vrijeme boravka na moru zaštitite svoju kosu od slane vode. Naravno, morska je voda bogata mineralima i korisna za tjeme, ali pogubno djeluje na samu kosu, osobito ako je ona obojena ili oštećena.

Osim toga, sjetite se da je kosu potrebno hraniti izvana, ali i iznutra. Zato je važno imati izbalansiranu prehranu te organizam opskrbiti dovoljnom količinom tekućine. Treba izbjegavati stres, previše naprezanja, odreći se štetnih navika. I tada će vaša kosa zaista biti lijepa, sjajna i nježna, bez obzira na vremenske (ne)prilike.


VIŠE O TEMAMAnjega kosešamponi za kosupranje kosepramenovibojanje kosezaštita kose od sunca
Povezano