Advent za malu i veliku djecu u Ilici

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 23.11.2021.

0

Mali muzej čuda

Mali muzej čuda

'Mali muzej čuda' u Ilici 92 mjesto je u kojem će svoj privremeni dom pronaći brojne igračke zagrebačke tvornice igračaka Biserka

Projekt Ilica: Q'ART i njegovi autori Ivana Nikolić Popović i Aleksandar Battista Ilić su u suradnji s inicijatoricom ideje Vlatkom Vužić, ove godine u svom zimskom izdanju osmislili čudesni prostor za igru u Ilici 92 i Ilici 67, svojevrsni trg u zatvorenom, gdje će mala i velika djeca ovog adventa imati prostor za radost ispunjen igračkama i igrom. Tu ih, baš kao u pravom adventskom kalendaru pa čak i duže, od 1. do 31. prosinca, čeka novo iznenađenje, upakirani sadržaj i šareni program s velikom mašnom.
Šareni vizualni dio osmislile su Ivana Nikolić Popović koja je kreatorica svih vizualnih materijala ove čudesne iličke priče i ilustratorica Ivana  Pipal koja je osmislila čarobnu ilustraciju za prostor Male radionice čuda u Ilici 67, a veselog Urban Toya koji će dočekivati posjetitelje na ulazu u "Mali muzej čuda" je osmislio i izradio  Aleksandar Battista Ilić.
"Mali muzej čuda" u Ilici 92 mjesto je u kojem će svoj privremeni dom pronaći brojne igračke zagrebačke tvornice igračaka Biserka, koja je započela s radom upravo u Ilici, na broju 118.  Veliku kolekciju igračaka posudio je kolekcionar Igor Novaković. Na toj lokaciji posjetitelji će svakoga dana moći uživati u druženju s igračkama sa zagrebačkom pričom, čiji postav potpisuje kustosica Mirna Vukotić, a moći će se susresti i s domaćim kreativcima Dunjom Nemčić, Jasmina i lutkice, Kištra, Love & Hobby i Nena dolls koji izrađuju unikatne igračke koje će mnogima biti najljepši dar pod borom. Svake večeri u tom će se prostoru događati i “Čudesna čitopričaonica” u okviru koje će gostovati domaći pisci i spisateljice te djeci čitati svoje priče tik prije spavanja jer cilj je potaknuti djecu (i roditelje) da baš na taj način pozdrave svaki dan i utonu u miran san.
Svakog četvrtka djeca će se moći upoznati i s jednom od školica stranih jezika te putem njihovih priča doznati kako blagdansko razdoblje izgleda u drugim kulturama, a nedjelja je dan za “Bajkaonicu”.

Ova čudesna mjesta u Ilici posjetit će i sveti Nikola koji će se na svoj rođendan doći družiti s djecom i igračkama.

VIŠE O TEMAMAAdvent u ZagrebuBožić 2021Mali muzej čuda
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se