Advent u Opatiji je dobra ideja, evo zašto

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 17.12.2021.

0

Foto: Petar Kurschner Jr

Foto: Petar Kurschner Jr

Opatijski Advent i ovog vikenda ima svoju inačicu i na morskim valovima, pa će tako ponovno zaploviti adventski brod Jadera s bogatim programom za sve uzraste

Zima je Opatiju i ove godine odjenula u raskošno adventsko ruho. Najromantičniji i najsvečaniji dio godine najbolja je prilika za upoznavanje ove poznate europske destinacije u jedinstvenoj atmosferi. Vrijeme je to u kojem se blagdanska čarolija osjeti u svakom kutku grada i čini svaki doživljaj nezaboravnim. Stotine tisuća lampica i predivnih dekoracija tijekom Adventa pretvaraju Opatiju u zimsku bajku.

Advent u Opatiji i ovog vikenda donosi puno odlične zabave na brojnim lokacijama. Uz prekrasno uređeni grad, klizalište i vrhunsku ugostiteljsku ponudu ovog vikenda najmlađi će posebno uživati u Doručku s Djedom Mrazom u hotelu, a pravu glazbenu poslasticu pripremio je i Opatijski komorni orkestar koji u nedjelju održava svoj tradicionalni Božićni koncert, ove godine posvećen poznatom skladatelju Petru Ilijiču Čajkovskom. Glazbeni nastupi će se održati i na svim adventskim lokacijama.

Za one željne aktivnog odmore i ove subote u 10:00 h ispred Ville Angiolina kreće besplatno vođeno nordijsko hodanje, koje će sve sudionike povesti u šetnju do prekrasnog Veprinca.

Opatijski Advent i ovog vikenda ima svoju inačicu i na morskim valovima, pa će tako ponovno zaploviti adventski brod Jadera s bogatim programom za sve uzraste.

Ove se subote ispred opatijske tržnice otvara i sajam „Opatijsko za pod bor“ u sklopu kojeg će svoje proizvode ponuditi opatijski umjetnici i lokalni proizvođači.

Raskošno ukrašene gradske ulice i trgovi, klizalište, jedinstveni glazbeno-scenski spektakli na prekrasnim lokacijama, sve je to jedan maleni dio zimske čarolije Adventa u Opatiji. Zvuci veselih božićnih pjesama dopiru sa svih strana, a opojni mirisi kuhanog vina i vrhunske tople čokolade posjetiteljima pružaju posebno iskustvo. Božićni ugođaj, blaga zimska klima i blizina mora pravi su recept za Advent iz snova.


VIŠE O TEMAMAAdventBožić 2021Opatija
Povezano