Advent kod Matoša donosi romantiku na Gornji grad

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 08.11.2022.

0

Advent s najljepšim pogledom na Zagreb

Advent s najljepšim pogledom na Zagreb

Božićna priča na lokaciji s najljepšim pogledom na Zagreb počinje za nešto manje od tri tjedna, točnije 26. studenoga

Popularno Strossmayerovo šetalište na Gornjem gradu, tamo gdje sjedi lik hrvatskog književnika Antuna Gustava Matoša, ponovno oblači svoje blagdansko ruho i pretvara se u jedinstvenu božićnu priču s romantičnom atmosferom, neodoljivim mirisima i okusima tradicionalnih blagdanskih jela, ali i mjesto vrhunske zabave. Božićna priča na lokaciji s najljepšim pogledom na Zagreb počinje za nešto manje od tri tjedna, točnije 26. studenoga.
Na svakom koraku ove najpopularnije blagdanske manifestacije posjetitelji će uživati u pomno biranoj scenografiji koja ih vraća u „dobra stara vremena“ i topli, obiteljski, ugođaj adventa s prve polovice 20. stoljeća. Zahvaljujući posebnoj scenografiji u retro stilu, Advent kod Matoša – Caffe de Matoš, ponosi se titulom najljepše uređene adventske lokacije u Zagrebu koju je osvojio već za svoje prvo izdanje 2017. godine.
Ovogodišnje izdanje Adventa kod Matoša nastavlja tradiciju, ali nudi i brojne novitete. Mirisi su sigurno nešto što će posjetitelji prvo osjetiti. Na šetnici će ih dočekati čak devet crvenih adventskih kućica s bogatom street food ponudom koju čine tradicionalna hrvatska zimska jela, vege ponuda i brojni specijaliteti koje će biti moguće kušati samo na ovoj manifestaciji.

Poznati foto-punktovi Adventa kod Matoša, kao što su prozor koji gleda na Zagreb, bezbroj lampica i sitni rekviziti u krošnjama, sjajna pozornica u cabaret stilu,  okviri u obliku velikog adventskog vijenca kroz koji se vidi Katedrala, već su uvršteni u najfotografiranije lokacije u Gradu. Zimski provod upotpunit će koncerti i DJ nastupi, a oni najmlađi će pak uživati u subotnjim i nedjeljnim prijepodnevima jer ih kod Matoša čekaju dječje predstave, mađioničar, disco i razne igre.

VIŠE O TEMAMAAdvent u ZagrebuGornji gradAntun Gustav Matoš
Povezano