'A most unusual garden' ima novu terasu, idealnu za partyje

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 16.11.2023.

0

Foto: Denis Butorac

Foto: Denis Butorac

Jedan od omiljenih zagrebačkih kvartovskih barova - A most unusual garden - ima novu, natkrivenu i grijanu terasu idealnu za blagdanske zabave

Kad je prije osam godina otvoren bar A most unusual garden, prepoznatljiv po predivnoj zelenoj terasi i kućici na drvetu, jedan sasvim  neobičan kvartovski kafić, svi su se pitali zašto su taj pothvat Ivan Knežević i  Mario Piteša, suvlasnici bara, odlučili povući baš na toj poziciji, u Horvaćanskoj 3.

Nije dugo trebalo da “Gardenova” terasa postane omiljena u gradu, iako se nalazi  izvan centra, a ovaj je bar zaslužan i za revitalizaciju četvrti Knežija u koju mnogi  danas rado zalaze. Ono što je goste do sad privlačilo u A most unusual garden -  zeleno okruženje, vrhunski kokteli i spritzevi te opuštena atmosfera,  ove je godine podignuto na novu razinu s preuređenjem.

A most unusual garden tako se ove hladnije sezone može pohvaliti novom,  natkrivenom i grijanom terasom, koja je u potpunosti ostakljena kako bi se i  dalje moglo uživati u pogledu na drveće i kućicu na drvetu. Time je ovaj bar  postao i novo hit mjesto u gradu koje se može unajmiti za božićne partyje,  poslovne domjenke, svečane proslave i ostale vrste evenata do 150 osoba.

Foto: Denis Butorac

Foto: Denis Butorac

Bar se može pohvaliti s dvije natkrivene terase koje su fizički, ali i uređenjem, u potpunosti odvojene. Na glavnoj terasi centralnu poziciju zauzima veliki šank - djelo Piteše i ostalih zaposlenika bara, a prostor se ističe “Gardenovom” paletom  boja: bijelom, crnom i zelenom te drvenim stolovima, dok vas sasvim drugačija  situacija očekuje na Monkey terasi.

Goste na Monkey terase dočekuju stolci i manji šank u vibrantnim nijansama -  narančastoj, crvenoj i žutoj, a dojam džungle stvaraju i bambusi koji odvajaju ovu  manju terasu od glavne.

A most unusual garden

A most unusual garden

Zanimljiv detalj su i drveni lusteri koji su okruženi visećim biljkama, a zelenilo je  prisutno i na velikoj terasi. Uz biljke koje se nalaze u ogromnim kamenim  teglama, zidovi i šank ukrašeni su prešanim biljkama i cvijećem koje se nalazi u okvirima za slike.

Prostor A most unusual gardena od samog su otvorenja krasila djela mladih umjetnika i studenata Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, a po tom pitanju - ništa se nije promijenilo. Uz skulpture, dominantan dekor u prostoru čine i  keramičke pločice s uzorkom.

Foto: Denis Butorac

Foto: Denis Butorac

Nije se promijenila ni činjenica da u “Gardenu”, bez obzira na novo, preuređeno  ruho, vlada ugodna i opuštena atmosfera, te da ostaje i dalje pristupačno  mjesto za popiti kavu, prirodni čaj, limunadu, spritz ili vrhunski izrađen koktel.  Novost u ponudi, koja je već sad oduševila ženski dio publike, su kokteli na bazi  teranina, od kojih se posebno ističu Teranino Sour i Teranino Margarita. Tu je i punch za dvoje, piće s ginom koje vas može grijati tijekom hladnijih dana, posluženo u metalnim čajnicima.


VIŠE O TEMAMAA most unusual gardenZagreb
Povezano