Panteneovi noviteti za tanku, normalnu i obojenu kosu

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 04.05.2012.

2

Liv Tyler za Pantene

Liv Tyler za Pantene

Svaka od novih Panteneovih kolekcija za svakodnevnu njegu, osim šampona i balzama, također uključuje niz dodatnih tretmana

Prema istraživanju koje je proveo Pantene, 95% žena nije zadovoljno onim što im pruža njihova svakodnevna njega kose, a do toga dolazi jer su proizvodi klasificirani ili prema tipu kose ili prema krajnjem učinku koji se želi postići. Zato ne čudi što bi 85% žena htjelo koristiti proizvode koji povezuju te dvije opcije, donoseći bolje rezultate. Imajući sve to na umu, Pantene je odlučio promijeniti stvari. Zahvaljujući novim tehnologijama njegovi su znanstvenici ponovno detaljno ispitali strukture vlasi, te na temelju tih saznanja redefinirali glavne tipove kose i potom razvili formule koje su posebno prilagođene kako bi donijele optimalne rezultate za pojedini tip kose.

Novo iz Pantenea

Novo iz Pantenea

Nakon više od 7 godina istraživanja Panteneovi su stručnjaci identificirali tri različita tipa kose koji se razlikuju po svojoj fizičkoj (tanka, normalna do gusta kosa) i kemijskoj strukturi (bojana kosa). Studije su pokazale da zbog svoje strukture svaki tip kose ima različit tip potreba i stoga zahtijeva prilagođene formule s različitim razinama sastojaka koji pomažu da se ključni sastojci bolje zadrže na površini kose.

Pokazalo se da tanja kosa, zbog svoje manje površine i paralelne strukture ne može tako dobro primiti aktivne sastojke njegujućih formula, što njegu takvog tipa kose čini složenijom. Štoviše, takav tip kose ima 50% manje bjelančevina od normalne do guste kose, pa lakše gubi volumen. Zato je za ovakav tip kose izuzetno važno temeljito pranje kose.

S druge strane, kod normalne do guste kose vlasi stoje jedna blizu druge, a ponekad se i preklapaju, pa im zato treba manje pomoći da privuku njegujuće sastojke, nego kod tanke kose. Ovaj tip kose je krući i nije tako fleksibilan, a ponekad je i grub i suh. Osim toga, lako hvata statički elektricitet i zato mu je potrebna intenzivna zaštita.

Struktura obojane kose je kemijski promijenjena. Jedna od posljedica trajne boje je uklanjanje zaštitnog sloja vlasi, pa se onda i njegujući sastojci teže zadržavaju. Obojena kosa brže upija vodu i zato je podložnija oštećenjima.

Kako bi odgovorili na potrebe svakog pojedinog tipa kose, Panteneovi su stručnjaci razvili nove posebno prilagođene kolekcije: za tanku, za normalnu do gustu, te za obojenu kosu. Svaka od Panteneovih kolekcija za svakodnevnu njegu, osim šampona i balzama, također uključuje niz dodatnih tretmana, prilagođenih različitim potrebama svakog tipa kose. Proizvodi za intenzivno obnavljanje trebaju se koristiti redovito kako bi kosa bila otpornija na oštećenja uzrokovana oblikovanjem. Studije pokazuju da kompletna njega kose u 4 koraka – pranje kose, njega balzamom, obnavljanje i zaštita kose – čine kosu vidljivo zdravom i snažnom.


VIŠE O TEMAMAPantenetipovi koseobojana kosatanka kosagusta kosanjega kose
Povezano