8 čestih pogrešaka koje izazivaju bore oko očiju

Piše: A.Š., Zagreb
Objavljeno 09.01.2018.

1

Ilustracija | Foto: FDA

Ilustracija | Foto: FDA

Koža oko očiju izrazito je tanka i nježna, što znači da joj je potrebna posebna njega. Bore će se pojaviti prije vremena u ovih osam slučajeva.

Naravno, sitne su bore normalne i, kako starite, bit će ih sve više, pogotovo zato što je jedan od razloga njihove pojave - smijeh. A on je i više nego poželjan. Bez obzira na njega, postoji nekoliko grešaka u njezi kože koje često ponavljamo i koje će uzorkovati raniju pojavu vaših bora. Bore će se pojaviti prije vremena u sljedećim slučajevima:

1. Umivate se prehladnom ili pretoplom vodom

Ovo je glavna pogreška koju radi puno vas. Voda kojom se umivate trebala bi biti sobne temperature, oko 23-24 stupnjeva, nikako ledena ili vruća. Koža od takve vode pati i suši se.

2. Ne koristite posebne proizvode za skidanje šminke s očiju

Većina gelova i pjena koji ste koriste za umivanje lica sadrže natpis "Izbjegavajte područje oko očiju". Tu informaciju trebate uvažiti. Koža oko kožu nježna je i drugačija je od ostatka vašeg lica, stoga joj je potreban posebna njega.

3. Na područje oko očiju nanosite običnu kremu za lice

Ista stvar kao i s proizvodima za skidanje šminke - za kožu oko očiju potrebna je posebna kozmetika!

4. Zaboravljate na hidrataciju

Jedan od glavnih razloga pojave boja je suhoća kože. Dobro hidratizirana koža duže će biti glatka, a to se posebno tiče kože oko očiju. Na tom području gotovo da nema potkožne masnoće, a zbog toga je koža sklona suhoći. Kožu trebate njegovati dva puta dnevno - ujutro, prije nanošenja šminke, i navečer, nakon umivanja.

5. Nanosite kremu nepravilnim pokretima

Kremu na područje oko očiju trebate nanositi laganim, nikako grubim pokretima. Nanesite je lagano vrhovima prstiju. Svaku večer radite nježnu masažu, ona će pojačati cirkulaciju i koža će postati elastičnija i čvršća.

6. Ne nosite sunčane naočale

Izišli ste iz doma bez sunčanih naočala i cijeli dan škiljili zbog jakih zraka? Od toga koža stari prije vremena. Uvijek nosite sunčane naočale čija bi stakla trebala imati dodatnu zaštitu od ultraljubičastih zraka.

7. Ne nosite dioptrijske naočale

Ako vam vid slabi, važno je da odaberete naočale ili kontakte leće s kojima nećete škiljiti kako biste bolje vidjeli. Sitne se bore često javljaju zbog krivo odabrane dioptrije, stoga se preporuča posjećivati okulista barem jednom godišnje zbog redovite kontrole.

8. Spavate sa šminkom

Već ste puno puta čuli da ne trebate ići spavati sa šminkom na licu, a sada znate i da to uzrokuje raniju pojavu bora. Uvijek skinite šminku, čak i kada padate s nogu od umora.

VIŠE O TEMAMAnjega kože oko očijuspavanje sa šminkombore oko očijunjega licaskidanje šminke
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se