7 najčešćih pogrešaka u uređenju interijera

Piše: A.Š., Zagreb
Objavljeno 18.10.2022.

0

Ilustracija. Foto: Ikea

Ilustracija. Foto: Ikea

Ako preuređujete stan ili ga tek uređujete, dobro će vam doći ovi savjeti te upute što treba izbjegavati. Donosimo sedam učestalih pogrešaka.

Neke stvari prilikom uređenja doma bolje je izbjeći. Evo na što trebate pripaziti

1. Slike i fotografije nisu u razini očiju

Daleko je ugodnije kad je sve baš tamo, u razini očiju. Iznimka može biti samo ako je vaš cijeli zid do stropa pun okvira.

2. Sav namještaj je uz zidove

Ili, što je rjeđe, sav namještaj se odmakne od zidova. U prvom slučaju stvara se prestrog učinak, u drugom osjećaj "nećemo dugo ostati ovdje". Fotelja ili kauč koji slobodno stoje u sredini sobe pomoći će vam da radikalno promijenite situaciju te učinite vlastiti životni prostor ugodnijim.

3. Premalo boja

Jednobojni zidovi i interijeri u sivoj, bijeloj ili boji breskve izgledaju uredno, ali vrlo hotelski. Imajte nekoliko detalja u bojama,

4.  Previše jastuka na sofi

Pravilo je jednostavno: ako vaši gosti moraju pomaknuti barem jedan jastuk da bi sjeli, imate ih viška.

5. Previše simetrije

Trebaju li ova dva noćna ormarića biti ista? Trebaju li sve stolice biti iz istog seta? Unesite malo raznolikosti u svoj dom.

6. TV kao centar sobe

Prečesto, prilikom postavljanja namještaja, vlasnici cijelu sobu podređuju središnjem oltaru - TV-u. To ubija svu domaću atmosferu, vaša dnevna soba više izgleda kao kino. Pomaknite TV od sredine zida u stranu. Ugradite ga na zid tako da ne upada u oči na pozadini i odmah ćete primijetiti koliko je soba postala ugodnija.

7. Zaboravili ste na rasvjetu

Nitko nikada neće reći: "Oh, tako je ugodno pod tvojim lusterom." Podne lampe, svijećnjaci i stolne lampe stvaraju udobnost.


VIŠE O TEMAMAuređenje interijerauređenje domanamještaj
Povezano