6 jednostavnih načina za promjenu izgleda garderobe

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 18.06.2020.

0

Foto: Ikea

Foto: Ikea

Ove ideje iz garderobe modne dizajnerice Kelly Ekardt koje nam donosi Ikea pobrinut će se za to da odabrana modna kombinacija dana bude pobjednička

Promijeni način na koji se odijevaš uz organizaciju odjeće i modnih dodataka tako da si olakšaš pregled onoga što imaš i potragu za onim što trebaš. Ove ideje iz garderobe modne dizajnerice Kelly Ekardt pobrinut će se za to da odabrana modna kombinacija dana bude pobjednička, i to baš svakoga dana!

1. Osmisli stanicu za odijevanje

Pretvori neiskorišteni zid u verziju garderobe koja štedi prostor! Kreni od velikog ogledala, a zatim oko njega dizajniraj savršenu stanicu za odijevanje. Razmisli o tome kako se želiš odijevati i promijeni izgled prostora tako da odgovara tvojim potrebama. Pripremi dovoljno kuka na koje možeš objesiti odjeću i modne dodatke u svojoj blizini. Održavaj ih urednima, a ne na hrpi na podu.

2. Pametno iskoristi kutije

Foto: Ikea

Foto: Ikea

Kada je riječ o odlaganju modnih dodataka – podijeli pa vladaj. Pri tome će ti kutije biti najbolji prijatelji – lako ih je pomaknuti i slagati jedne na druge, ali ih i upotrijebiti za skrivanje nereda tako da sve prividno izgleda uredno! Imam kutiju za sve vrste modnih dodataka i označavam ih da bih znala što se u kojoj nalazi. Kada je riječ o cipelama, snimi fotografiju i zalijepi je na prednju stranu kutije kao odličan vizualan podsjetnik na to što zapravo imaš!

3. Izloži modne dodatke kao umjetničko djelo

Foto: Ikea

Foto: Ikea

Dodaj dašak dramatičnosti u svoju garderobu. Upotrijebi šipke i kuke i pretvori stražnju stranu vrata u upadljiv detalj koji je ujedno i rješenje za odlaganje omiljenih modnih dodataka. Kombinacija kuka i šipki omogućuje ti da zajedno odložiš različite stvari, dok otvorena rješenja za odlaganje olakšavaju pronalaženje onoga što tražiš.

4. Uokviri svoj nakit

Riješi se zapetljanih lančića i izgubljenih naušnica te kutiju za nakit prenesi u okvir za slike i pretvori ga u pametan način uredne organizacije vrijednih dragocjenosti. Ukloni poleđinu i staklenu prednju stranu okvira, a zatim dizajniraj „šipke” provođenjem užeta oko širine okvira. Napravi koliko god krugova želiš. Nakon toga s njih objesi naušnice i ogrlice. Upotrijebi rub okvira za odlaganje prstenja.

5. Snimi fotografije najboljih odjevnih kombinacija

Foto: Ikea

Foto: Ikea

"Ujutro ćeš uštedjeti puno vremena ako znaš što ćeš odjenuti, no ponekad ono planirano neće odgovarati tvom raspoloženju prilikom buđenja!”, otkrila je Kelly. No i tu ima ideju koja štedi vrijeme. Odaberi omiljene modne kombinacije, snimi selfie u svakoj od njih, a zatim ih zalijepi pokraj garderobe i upotrijebi kao inspiraciju prilikom odijevanja.

6. Filtriraj ono što se nalazi u tvojoj garderobi

„Sviđa mi se ideja otvorene garderobe, no to je za minimaliste! Želim ormar s vratima koja mogu zatvoriti tako da ne se moram brinuti jesu li mi majice uredno složene”, otkrila je Kelly. Postigni ravnotežu uz rješenja za odlaganje koja su ukras i ona koja služe za skrivanje.

VIŠE O TEMAMAgarderobaIkeaKelly Ekardt
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se