5 važnih savjeta za ljepotu, ali i dobro raspoloženje

Piše: Z.P., Zagreb
Objavljeno 08.01.2021.

0

Foto: Nivea

Foto: Nivea

Donosimo vam nekoliko dobrih i jednostavnih savjeta koji će vam pomoći da izgledate ljepše i osjećate se bolje

S obzirom na suludi ritam života, ostaje nam vrlo malo vremena za sebe - o kakvom punopravnom treningu možemo razgovarati ako ste radili 10 sati? Unatoč tome, postoje načini putem kojih ćete s minimalnim naporom početi izgledati ljepše i osjećati se bolje.

1. Započnite jutro čašom tople vode s limunovim sokom i medom

Ovaj jednostavni koktel pokreće i budi tijelo, pozitivno utječući na metabolizam i probavne procese. Kao rezultat, na vašem je licu manje upala, a trbuh vam izgleda ravniji.

2. Vježbajte 15 minuta svako jutro ili večer.

Jednom je Kate Hudson priznala da čučnjeve smatra najlakšim i najučinkovitijim načinom održavanja forme, a mi smo napisali da vježba plank, ako se redovito radi, može tonizirati gotovo sve mišićne skupine. Zaključak? Nakon što popijete jutarnju čašu vode, čaja ili kave, nemojte biti lijeni napraviti 20 iskoraka i 20 podizanja nogu dok ležite, stanite minutu u plank i dovršite ovu jednostavnu vježbu istezanjem. Rezultate ćete vidjeti za mjesec dana

3. Pijte vodu

Žeđ nije jedini "simptom" dehidracije, naše lice i tijelo imaju tendenciju davati signale da pijete premalo vode. To može biti glavobolja, ljuštenje i zatezanje kože, lomljiva kosa i ... celulit. U prosjeku se odrasloj ženi savjetuje da pije oko 2 - 2,5 litre čiste vode dnevno, a mi se s tim u potpunosti slažemo. Nakon mjesec dana pravilnog režima pijenja, nećete samo poboljšati put i ton kože, već će se i višak kilograma počet će se topiti (osjećaj žeđi često miješamo s osjećajem gladi i, kao rezultat toga, prejedanjem).

4. Počnite u sebi vidjeti više dobrog i manje lošeg

Nesigurnost je glavna pošast žena bilo koje dobi. U pravilu se uvijek zamaramo nedostacima i ne primjećujemo kako nas je velikodušno obdarila priroda. Možda nos vidite samo u ogledalu, žalite se na njega i sanjate o plastičnoj operaciji, ali ne pridajete važnost komplimentima na gustoj, sjajnoj kosi kojom se ne može svatko pohvaliti. Izazovite se i počnite svakodnevno u sebi pronaći barem jednu pozitivnu osobinu - ako je potrebno, zapišite ih u bilježnicu.

5. Dovoljno spavajte

Pokušajte poboljšati raspored spavanja i sjetite se „zlatnog vremena“ kada se tijelo što učinkovitije oporavlja - od 22 do 24 sata. Ako se naviknete zaspati u 23-00, za mjesec dana vrećice i modrice ispod očiju će nestati, a vaše će lice u cjelini izgledati puno svježije i mlađe.

VIŠE O TEMAMAljepotanjega licanjega kosesavjeti za ljepotu
Povezano