5 trikova za savršeno uređenje malih prostora

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 16.09.2019.

0

Foto: Benjamin Edwards, Ikea

Foto: Benjamin Edwards, Ikea

Životni prostori možda se smanjuju, no uvijek ima mjesta za kreativnost. Isprobajte ove savjete iz Ikee i pogledajte kako možete optimizirati prostor.

1. Kreativno izlaganje

Stilistica interijera: Ashlyn Gibson

Stilistica interijera: Ashlyn Gibson

Potpuno bijela shema sa zatvorenim rješenjima za odlaganje učinit će sobu većom. No, skrivanje svega iza zatvorenih vrata nije dobro rješenje za mali dom. Rhianna potpuno bijeli dekor svog stana tretira kao prazno platno te koristi otvorene police za pokazivanje kreativnosti i pretvara svakodnevne predmete u prekrasne ukrase. "Police me potiču na to da razmišljam o tome što izlažem."

2. Odlučite se za dodatke s hvataljkama

Rhiannine se knjige nalaze ispod okvira kreveta na mezaninu, a uz zidni reflektor / reflektor s hvataljkom mogla je osmisliti kutak za kasnonoćno čitanje bez žrtvovanja previše prostora. Ne samo da joj svjetlo omogućuje da bolje iskoristi velike komade namještaja već se može koristiti i gdje god poželi – kao lampa za radni stol ili pak reflektor za kuhinju.

3. Promijenite pogled koji se nalazi u okviru

Sviđa vam se ideja galerije, no nemate mjesta za nju? Zašto ne biste iskoristili jedan okvir za fotografiju i u njemu izložili koliko god uspomena poželite? Ova verzija okvira može se otvoriti s prednje strane, pa Rhianna može brzo i jednostavno zamijeniti slike (budući da je fotografkinja, ima ih zaista puno) svaki put kada poželi promjenu.

4. Upotrijebite  zidove

Foto: Benjamin Edwards, Ikea

Foto: Benjamin Edwards, Ikea

Ako je druženje s gostima ono u čemu uživate, nemojte dopustiti malom prostoru da vas u tome sputava. Dodatna rješenja za sjedenje često mogu biti glomazna, a teško se i odlažu, no Rhianna je pronašla sjajno rješenje. Dodala je kuke na zid i na njih objesila lagane sklopive stolice za goste. "Vjerovali ili ne, moj je stan često mjesto okupljanja prije odlaska na večeru u grad!", pojasnila je Rhianna.

5. Funkcionalno može biti i zabavno

Stilistica interijera: Ashlyn Gibson

Stilistica interijera: Ashlyn Gibson

Promijenite način na koji razmišljaš o funkcionalnim predmetima i pretvorite ih u zabavne dodatke! Rhianna je pronašla staru lampu u obliku plave zvijezde na dječjem odjelu. Svidio joj se dizajn, no i činjenica da štedi prostor jer se postavlja na zid. Tekstili također zauzimaju velik dio njezina prostora za spavanje, pa se odlučila za laganu i jarko obojenu posteljinu.

VIŠE O TEMAMAuređenje interijeraIkeauređenje stanakako urediti stan
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se