5 trendova u dizajnu interijera za udoban i funkcionalan dom

Piše: Z.P., Zagreb
Objavljeno 21.07.2020.

0

Foto: Ikea

Foto: Ikea

Donosimo vam popis trendova u dizajnu interijera na koje trebate obratiti pažnju kako bi vaš dom bio moderan, udoban i funkcionalan

Zahvaljujući karanteni, svatko od nas razmišljao je o tome koliko je važno imati ugodan i udoban dom. Upravo ovdje provodimo većinu svog slobodnog vremena, a sada također radimo, učimo, bavimo se sportom i omiljenim hobijima.

Trend br. 1: Bliži prirodi

Dok je klasična plava boja glavna boja godine prema Pantone Colour Institute, dizajn interijera 2020 ima svoje favorite. To su prirodni zemljani tonovi: prigušeni smeđi, oker, sivi i maslinasti. Oni ne samo da će atmosferu u vašem domu učiniti toplijom i ugodnijom, već će vam pomoći i da osjetite da ste postali malo bliži prirodi. Ovaj će učinak uvelike poboljšati namještaj od drva i obilje biljaka.

Trend br. 2: Kućni ured

Trend koji nije inspiriran karantenom, već brzim prelaskom iz zagušenih ureda u freelancing. U 2020. godini važnije je nego ikad kod kuće opremiti zasebno radno područje. To ne zahtijeva puno prostora i truda. Sve što trebate je mali kutak u kući, polica ili kompaktni ormar, mini stol i nešto uređenja u obliku ploče.

Trend br. 3: Multifunkcionalnost

Kako smo svi nedavno morali živjeti, učiti i raditi kod kuće, multifunkcionalnost ovoga trenda došla do izražaja. Ovaj je trend lako slijediti u dizajnu kuhinje, gdje je kuhinja ujedno i blagovaonica, a blagovaonica je i ured. Za stolom za blagovanje lako možete sjediti s prijenosnim računalom i nastaviti raditi, dovršavajući jutarnju kavu.

Trend br. 4: Pozadine s cvjetnim printom

Ovdje se ne radi o staromodnim tapetama s malim cvjetovima, nego o elegantnoj slici koja može u potpunosti promijeniti izgled vašeg stana. Cvjetne pozadine mogu dodati osobnost bilo kojem dizajnu i osvježiti izgled bilo koje sobe.

Trend br. 5: Okrugli oblici

Godine 2020. dizajneri su crpili inspiraciju iz trendovskih oblika 60-ih i 70-ih i malo ih modernizirali. Okrugle fotelje, zakrivljene sofe i taburei su ono na što se trebate osloniti prilikom uređivanja vlastitog interijera.


VIŠE O TEMAMAdizajn interijerauređenje domauređenje stanaPinterest
Povezano